Lionel Messi zahájil svou kariéru v Americe vítězstvím a ziskem trofeje. Navíc se mu podařilo skórovat i ve svém sedmém zápase za tým Miami.

Lionel Messi zahájil svou kariéru v Americe vítězstvím a ziskem trofeje. Navíc se mu podařilo skórovat i ve svém sedmém zápase za tým Miami.

Lionel Messi, argentinský fotbalový zázrak, otevřel skóre ve 23. minutě svým typickým stylem. Před velkým vápnem obešel obránce a vypálil do horního rohu branky, přes tři soupeře. Tento gól byl jeho desátým v dresu týmu Miami. Všechny góly nasbíral v Leagues Cupu, který je soutěží mezi týmy z MLS a mexické ligy. Messi by měl debutovat v MLS v dresu aktuálně nejhoršího týmu soutěže, Nashville, v sobotu 26. srpna.

V 67. minutě vyrovnal za Nashville Fafá Picault. Reprezentant Haiti, který se v roce 2015 neprosadil při svém krátkém působení v pražské Spartě, se trefil hlavou po rohovém kopu.

Messi také jako první skóroval v rozstřelu. Jeho dlouhou sérii ukončila nepovedená penalta gólmana Nashvillu Elliota Panicca.

Messi, který strávil většinu své kariéry v Barceloně, rozšířil svou rekordní sbírku o 44. trofej. Do Miami přišel po vypršení dvouleté smlouvy s Paris St. Germain. Následně klub, jehož spolumajitelem je David Beckham, angažoval další bývalé hráče Barcelony Sergia Busquetse a Jordiho Albu.

„Tým jsme museli zapracovat spoustu nových hráčů, ale udělalo na mě velký dojem, jak se to povedlo,“ uvedl trenér Interu Gerardo „Tata“ Martino na tiskové konferenci. Messi hrál pod jeho vedením v argentinské reprezentaci a v Barceloně. Martino se k týmu připojil koncem června. „Potřebovali jsme potrénovat, aby se tým dostal do formy. Říkal jsem si, že nám tento turnaj může pomoci, když budeme hrát o měsíc déle. A teď jsme šampioni,“ dodal Martino.