Portrét umělkyně Muchové: Příběh okouzlující a dojatý. Podporujte mě i v souboji s Coco, která pobavila Ohio.

Portrét umělkyně Muchové: Příběh okouzlující a dojatý. Podporujte mě i v souboji s Coco, která pobavila Ohio.

Karolína Muchová, česká tenistka, se představí ve finále prestižního turnaje v Ohiu, kde bude bojovat o nejcennější titul své kariéry. Ve čtvrtém finále na WTA Tour a druhém letošním se střestá s devatenáctiletou domácí Američankou Coco Gauffovou.

Finále turnaje kategorie WTA 1000, tedy největší po grandslamech, je pro Muchovou i Gauffovou premiérové. Obě hráčky se proti sobě utkají poprvé v kariéře. Světová sedmička Gauffová již má na kontě čtyři tituly, z toho dva vybojovala letos.

Po vítězném semifinále se Muchová pobavila, že někteří fanoušci jí budou fandit i proti Coco. Její vystoupení bylo opět okouzlující, jak komentoval magazín The Tennis Letter.

Podpora místního publika dojala Muchovou. Její slova směrem k fanouškům zněla: „Neuvěřitelné. Byla to extrémně těžká bitva, lidé, strašně moc vám děkuju. Je úžasné přijít na kurt a slyšet, jak mě poháníte vpřed. Děkuju.“

Muchová cítí opravdové vzrušení. Je to její první finále na turnaji kategorie tisícovka. Uvedla, že toto místo opravdu miluje.

Česká tenistka se pokusí získat druhý titul týden před US Open, a to čtyři roky po svém triumfu v Soulu.

Letos v červnu Muchová prohrála finále Roland Garros se světovou jedničkou Igou Šviatekovou z Polska, kterou v Cincinnati vyřadila právě Gauffová. V sobotu pak Muchová zdolala dvojku Arynu Sabalenkovou a poprvé se posune do top 10 žebříčku.

Finále v Cincinnati začne v 19:30 a deník Aktuálně.cz jej bude sledovat v podrobné online reportáži.