Trenér soupeře Sparty odvolán před vzájemným zápasem, klíčový hráč přestoupil do Ajaxu

Trenér soupeře Sparty odvolán před vzájemným zápasem, klíčový hráč přestoupil do Ajaxu

Sergej Jakirović se stal nástupcem Biščana v Dinamu Záhřeb. Klub oznámil tuto informaci na svém oficiálním webu. Jakirović, který je pětačtyřicetiletý, převzal historicky nejúspěšnější chorvatský tým začátkem dubna. Během zbytku minulé sezony pod jeho vedením Dinamo ve všech devíti ligových zápasech neprohrálo a stalo se nejvyšší domácí soutěží.

Nový ročník začal Záhřeb vítězstvím v domácím Superpoháru nad svým tradičním rivalem Hajdukem Split. V 3. předkole Ligy mistrů však Dinamo vypadlo s AEK Atény a bývalý hráč Liverpoolu Biščan přišel o své místo.

Biščana nahradil šestačtyřicetiletý Bosňan Jakirović. Během své hráčské kariéry působil například v Trnavě a jako trenér vedl týmy jako Maribor, Zrinjski Mostar a naposledy Rijeku.

Dinamu proti Spartě Praha již nepomůže obránce Josip Šutalo. Třiadvacetiletý chorvatský reprezentant přestoupil do Ajaxu Amsterdam. Nizozemský klub za novou posilu zaplatil 20,5 milionu eur (asi 492,4 milionu korun), a odstupné se s bonusy může vyšplhat až na 23,5 milionu.

Šutalo prošel mládežnickou akademií Dinama a měl platnou smlouvu s týmem chorvatských šampionů do roku 2028. Za klub odehrál 89 zápasů, ve kterých dal sedm gólů, a stal se klíčovým hráčem defenzivy.

Podle chorvatských médií je na odchodu i brankářská jednička Dominik Livaković. Opora chorvatské reprezentace, která pomohla Chorvatům k bronzové medaili na loňském MS v Kataru, má namířeno do Fenerbahce Istanbul.