Jarošíkův rychlý konec v Rusku: Pouze jeden bod po pěti kolech vedl k jeho odchodu z klubu.

Jarošíkův rychlý konec v Rusku: Pouze jeden bod po pěti kolech vedl k jeho odchodu z klubu.

Jiří Jarošík, bývalý český fotbalista a reprezentant, ukončil svou smlouvu s ruským klubem Orenburg z rodinných důvodů. Jarošík podepsal dvouletý kontrakt v červnu loňského roku a nahradil tak Marcela Ličku, který přešel do Dynamo Moskva.

Jarošíkova kariéra na trenérské lavičce nebyla příliš dlouhá. Před Orenburgem trénoval slovinský klub NK Celje, ale po čtyřech měsících byl odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům. Předtím vedl ještě druholigové týmy Prostějov a Ústí nad Labem.

Jarošík je známý především jako hráč. Během své kariéry hrál za kluby jako Sparta Praha, Chelsea, Birmingham, Celtic Glasgow nebo Zaragoza. Získal mistrovský titul v Česku, Anglii, Rusku i Skotsku.

Jarošíkova angažmá v Rusku bylo poněkud kontroverzní, protože odešel do země navzdory pokračující vojenské invazi na Ukrajinu. Přestože se mu dařilo jako hráči i trenérovi, rodinné důvody ho přiměly ukončit smlouvu s Orenburgem.

Jarošík má se svou ruskou manželkou Zlatou tři dcery. V minulosti působil v Rusku také jako hráč, kdy nastupoval za CSKA Moskva a Samaru.

Orenburg, který v minulé sezóně skončil na sedmém místě, zažívá v této sezóně obtíže. Tým získal body pouze v druhém kole ligy díky remíze v Kazani, ale v neděli utrpěl debakl 0:4 v Grozném.

Jarošíka na trenérské lavičce nahradil Španěl David Deogracia, který předtím trénoval klubovou akademii. Je otázkou, jak se Orenburgu pod novým trenérem povede a jestli se dokáže zlepšit ve zbývajících zápasech sezóny.