Strach z bizarní pověry obchází fotbalisty Chelsea: Příběh Prokletí modré devítky

Strach z bizarní pověry obchází fotbalisty Chelsea: Příběh Prokletí modré devítky

Ve fotbale je číslo na dresu hráče často považováno za prestižní a symbolické. Každý klub má svá vlastní čísla, která jsou spojena s legendárními hráči a jejich úspěchy. Jedním z nejprestižnějších čísel je devítka, kterou nosí někteří z nejlepších útočníků ve světovém fotbale. Jedním z nich je Erling Haaland, talentovaný norský fotbalista, který momentálně působí v Manchesteru City.

Haaland je jedním z největších talentů současného fotbalu a jeho přestup do Manchesteru City byl jedním z největších přestupů poslední doby. Mladý norský útočník se rychle propracoval mezi nejlepší hráče na světě a jeho schopnosti a gólový instinkt ho řadí mezi nejnebezpečnější útočníky současnosti.

Přestože Haaland nosí devítku na dresu v národním týmu Norska, v Manchesteru City toto číslo nenajdeme. Důvodem je historie klubu a spojení čísla devět s jinými legendárními hráči. V minulosti tuto číslo nosili hráči jako Sergio Agüero, Carlos Tevez nebo Uwe Rösler, kteří zanechali v klubu nezapomenutelnou stopu.

Manchester City je známý svými výbornými útočníky a číslo devět je spojeno s jejich úspěchy. Je to číslo, které symbolizuje gólovou sílu a schopnost střílet branky. Haaland je sice vynikajícím útočníkem, ale klub se rozhodl, že mu přidělí jiné číslo na dresu, aby nebylo porušeno spojení mezi devítkou a legendárními hráči klubu.

Haaland si zvolil číslo 17 na svém dresu v Manchesteru City. Toto číslo je sice méně prestižní než devítka, ale pro mladého norského fotbalistu je to příležitost vytvořit si vlastní historii a spojit své jméno s tímto číslem. Haaland se již ukázal jako skvělý hráč a jeho přestup do Manchesteru City je jen dalším krokem v jeho kariéře.

Je zajímavé sledovat, jak se čísla na dresech hráčů mění a jak jsou spojena s historií klubu. Každé číslo má svůj význam a symboliku a nositel tohoto čísla má na sebe velké očekávání. Erling Haaland je jedním z těch hráčů, kteří mají potenciál stát se legendou a jeho volba čísla 17 je jen dalším krokem na cestě k tomuto cíli.