Český brankář Vaclík přestupuje do New England Revolution v Americe.

Český brankář Vaclík přestupuje do New England Revolution v Americe.

Český fotbalový reprezentant Tomáš Vaclík je blízko dohody s týmem Východní konference MLS, New England Revolution. Tuto informaci přinesl server The Athletic. Vaclík je momentálně bez angažmá od konce června, kdy mu vypršela smlouva s druholigovým anglickým klubem Huddersfield Town.

Vaclík by měl nahradit srbského brankáře Djordjeho Petroviče, který podle The Athletic přestupuje za 17,5 milionu dolarů do Chelsea. Ostravský rodák Vaclík přestoupil do Huddersfieldu na konci ledna z Olympiakosu Pireus. V druhé anglické lize odchytal 13 utkání a pomohl týmu k 18. místu v tabulce Championship a záchraně.

Huddersfield byl pro Vaclíka čtvrtým zahraničním angažmá. Mezi lety 2014 a 2018 nastupoval za švýcarskou Basilej, se kterou získal tři tituly. Poté strávil tři roky ve španělské Seville, kde jako náhradník vyhrál Evropskou ligu. V české lize hrál nejvyšší soutěž za Sparta Praha a Zlín.

V reprezentaci odchytal Vaclík poslední přípravné utkání v Černé Hoře. V předchozích třech kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství Evropy byl v brance Jiří Pavlenka.

Oficiální přestupní období v MLS již skončilo, ale kluby stále mohou podepisovat volné hráče do 13. září. New England Revolution je aktuálně třetím nejlepším týmem celé ligy a druhým nejlepším týmem ve Východní konferenci za Cincinnati.