Rozkaz generála Laudona: Jeptišky mají jet minimálně rychlostí 240!

Rozkaz generála Laudona: Jeptišky mají jet minimálně rychlostí 240!

Jméno Laudon nedostal vrch na silnici z Lanškrouna směrem na Štíty pro nic za nic. Právě v budově současného Domova Laudon pro seniory byl v polovině 18. století zájezdní hostinec.

Podle tradice se rakouský generál Ernst Gideon von Laudon a jeho oddíly roku 1758 zdržovali v Lanškrounu a okolních obcích, odkud vedly během sedmileté války úspěšné útoky proti Prusům. Laudon dokonce přenocoval právě v místním zájezdním hostinci, čímž dostal celý kopec jméno.

Za své vojenské úspěchy generál Laudon získal Velkokříž řádu Marie Terezie a patří mezi nejúspěšnější vojáky historie císařské armády. O víkendu se sice císařské medaile nerozdávaly, ale Miloš Beneš se spiderem Osella FA 30 si odvezl jistotu titulu absolutního mistra ČR.

Tento zajímavý fakt o původu jména Laudon je připomínán v současném Domově Laudon pro seniory, který se nachází na tomto místě. Domov poskytuje komfortní ubytování a péči pro seniory, kteří si zde mohou užít klidného a příjemného prostředí.

Generál Laudon je považován za jednoho z nejvýznamnějších vojáků rakousko-uherské monarchie. Jeho vojenské strategie a taktiky byly velmi úspěšné a přinesly mu mnoho vítězství. Byl známý svou odvahou a schopností vést své vojáky k vítězství.

Laudonův význam ve vojenské historii je dodnes uznáván a jeho jméno je spojováno s úspěchem a vítězstvím. Jeho přítomnost v Lanškrouně a okolí během sedmileté války je důkazem jeho významu a vlivu na tuto oblast.

Domov Laudon pro seniory je také důležitou součástí místní komunity. Poskytuje péči a podporu pro starší občany, kteří zde mohou strávit své důchodové roky v pohodlí a bezpečí. Domov se snaží vytvořit přátelské a rodinné prostředí, kde se senioři cítí jako doma.

Jméno Laudon tak má hluboký historický význam pro Lanškroun a je připomínáno nejen v názvu Domova Laudon pro seniory, ale také ve vzpomínkách na slavného generála. Je to důkaz o bohaté historii tohoto regionu a jeho spojení s významnými osobnostmi.