Tarabus získal vítězný pohár na Barum rallye, i přesto, že nezávodil celý rok.

Tarabus získal vítězný pohár na Barum rallye, i přesto, že nezávodil celý rok.

Loňským vítězem Barum rallye se stal jezdec francouzské značky Peugeot, Jan Kopecký. V minulém roce se zúčastnil pěti soutěží a ve všech zvítězil. Letos si ale dal od rychlých kol odpočinek a objevil se až na startu Barum rallye. Tato soutěž byla pro něj první po 355 dnech.

„V loňském roce jsme tady s Danem Trunkátem končili a oslavili páté vítězství v řadě, takže vlastně bez jednoho týdne přesně rok jsme v autě neseděli. Doufám, že se dostaneme rychle do tempa a potrápíme mladé soupeře. Ti jsou ale za celou sezonu rozjetí a jedou velmi rychle,“ řekl Kopecký před startem 52. ročníku populární zlínské soutěže.

Obavy z toho, že dlouhá pauza ovlivní jeho výkon, byly zbytečné. Kopecký od prvních metrů předváděl své dovednosti a v rámci hodnocení Peugeot Rallye Cupu zvítězil ve všech rychlostních zkouškách. „Každopádně jsme spokojení. Ale nejprve bych chtěl poděkovat Danovi Trunkátovi. Nejen za perfektní práci spolujezdce, ale hlavně za to, že mi umožnil Barumku jet. Co se týče poháru a domácího šampionátu, dopadlo to skvěle,“ uvedl Kopecký.

Navíc se Kopecký v rámci mistrovství Evropy utkal s jezdci aut s jednou poháněnou nápravou až do cíle a bojoval o vítězství. Nakonec ale o 24,5 sekundy prohrál s mladším Němcem Timo Schulzem v Opelu. „V Evropě jsme dojeli druzí, tam nám kousek chyběl. Na druhou stranu, Timo Schulz má velkou podporu továrny, je velmi rychlý a bylo by asi zvláštní, kdybychom ho porazili. Bylo znát, že je opatrnější v prvních průjezdech, ale v těch druhých opravdu tahal. Před závěrečnou nedělní sekcí jsme udělali změny na autě, ale časovou ztrátu už nešlo dohnat, popřípadě za cenu velkého rizika. Po roční pauze jsem v úvodu soutěže trochu hledal optimální brzdné body, ale rychlost jsme měli. Peugeot i celý tým fungoval skvěle, na vítěze jsme neztráceli moc, takže to byl skvělý víkend,“ dodal spokojený Kopecký.