45. výročí legendárního Bryanta oslavováno, jeho život tragicky ukončen nehodou, která šokovala celý svět

45. výročí legendárního Bryanta oslavováno, jeho život tragicky ukončen nehodou, která šokovala celý svět

Tento článek pojednává o tragické nehodě, která se stala 26. ledna tohoto roku. Tehdy zahynul bývalý basketbalový hráč Kobe Bryant spolu se svou třináctiletou dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi při havárii vrtulníku v Calabasas poblíž Los Angeles.

Podle zpráv byla nehoda způsobena nárazem vrtulníku do svahu kopce v husté mlze. Vrtulník, typu Sikorsky S-76, narazil do strmého srázu rychlostí téměř 300 km/h. Při nárazu se vrtulník roztříštil na kusy a začal hořet. Bohužel, nikdo na palubě nehodu nepřežil.

Tato tragická událost zasáhla nejen sportovní svět, ale i celou veřejnost. Basketbalové legendy jako Michael Jordan, Magic Johnson a Shaquill O’Neal vyjádřili svůj smutek nad ztrátou Bryanta a jeho dcery. Dokonce i bývalý americký prezident Barack Obama se vyjádřil a poslal laskavé myšlenky Bryantově rodině.

Kobe Bryant byl jedním z nejlepších basketbalistů všech dob. Strávil celou svou profesionální kariéru v týmu Los Angeles Lakers, kde se proslavil svým jedinečným herním stylem. Byl často srovnáván s legendárním Michaelem Jordanem.

Bryant začal hrát basketbal již jako tříletý pod vedením svého otce, který také hrál v NBA. V roce 1996 byl draftován týmem Charlotte Hornets, ale hned byl vyměněn do Lakers. V dresu Lakers strávil celou svou kariéru a ukončil ji v roce 2016.

Bryant je jedním ze sedmi hráčů, kteří během své kariéry v NBA překonali hranici 30 000 bodů. Jeho nejlepším výkonem bylo 81 bodů v jednom zápase proti Torontu v roce 2006, což je druhý nejvyšší počet bodů v historii NBA. Byl také osmnáctkrát vybrán do Utkání hvězd.

Kromě basketbalu se Bryant věnoval také podnikání a charitě. V roce 2018 získal Oscara za krátkometrážní animovaný film „Drahý basketbale“, který napsal při loučení se sportem. Film byl založen na jeho básni a získal také cenu Emmy.

Smrt Kobe Bryanta a jeho dcery Gianny byla velkou ztrátou pro celý svět. Jejich památka bude žít dál a jejich příspěvek k basketbalu a společnosti nikdy nebudou zapomenuty.