Slavná jména jako Panenka, Sakala a Švancara budou zaštítit fotbalový turnaj v Opavě.

Slavná jména jako Panenka, Sakala a Švancara budou zaštítit fotbalový turnaj v Opavě.

Visegrad Cup 2023 je desátý ročník mezinárodního fotbalového turnaje pro děti ročníku 2014 a mladší, který se koná v opavské části Malé Hoštice. Letos se do turnaje zapojí celkem dvacet družstev z pěti zemí – Česka, Polska, Maďarska, Bulharska a Slovenska. Tento prestižní turnaj se těší velkému zájmu a pořadatelům se opět podařilo nalákat známé osobnosti, které převzaly patronát nad turnajem.

Mezi patrony turnaje patří šéf českého hokeje Alois Hadamczik, fotbalový internacionál Antonín Panenka, světový šampion v letech na lyžích Jaroslav Sakala, bývalý fotbalový útočník Petr Švancara a někdejší fotbalový reprezentant Libor Kozák. Je skvělé vidět, že tyto osobnosti podporují mladé talenty a angažují se v rozvoji mládežnického sportu.

Během turnaje se také koná sportovní aukce dresů, jejichž výtěžek jde na domov pro seniory v Kravařích a Slezskou nemocnici v Opavě. Fanoušci mají možnost zakoupit podepsané repliky dresů Ladislava Krejčího, Jana Kuchty, Libora Kozáka nebo Alexe Krále. Tato aukce je skvělou příležitostí nejen pro fanoušky, ale také pro podporu charitativních organizací.

Visegrad Cup 2023 je nejen sportovní událostí, ale také příležitostí pro mladé fotbalisty ukázat svůj talent a získat cenné zkušenosti. Během turnaje se odehraje celkem 140 zápasů, které budou plné vášně, soutěživosti a fair play. Těšíme se na skvělé výkony a vzrušující fotbalové bitvy.

Tento mezinárodní turnaj je skvělou příležitostí pro děti a mladé fotbalisty z různých zemí setkat se, sdílet svou vášeň pro fotbal a navázat nová přátelství. Je to také příležitost pro rozvoj sportovního ducha, fair play a týmové spolupráce. Děkujeme pořadatelům za jejich úsilí a těšíme se na skvělý turnaj Visegrad Cup 2023!