Italská tenisová hvězda podcenila český talent na US Open. Menšík ho překvapil a přiznal to.

Italská tenisová hvězda podcenila český talent na US Open. Menšík ho překvapil a přiznal to.

Český tenista, devátý hráč světa a vítěz devíti turnajů ATP, se utkal s sedmnáctiletým českým talentem v prvním kole kvalifikace amerického grandslamu. Zápas se odehrál na největším kurtu, který je vyhrazen pro kvalifikační zápasy. Oba hráči předvedli skvělou třísetovou bitvu, ve které první set jednoznačně vyhrál devátý hráč světa, ale další dva sety překvapivě vyhrál mladý talent.

V prvním setu to vypadalo, že se mladý tenista nedokáže chytit a nemá šanci na obrat. „Snažil jsem se hrát něco víc. Měl jsem pocit, že potřebuju hrát extra super tenis a dělal jsem příliš mnoho chyb. Pak jsem si na chvíli odskočil na záchod, kde jsem si srovnal myšlenky,“ přiznal mladý tenista.

Mladý český talent také musel bojovat proti divákům, kteří byli na straně devátého hráče světa. „Byl jsem na tenkém ledě. Věděl jsem však, že stačí něco trochu změnit a celý zápas se může otočit, což se také stalo,“ prohlásil mladý tenista.

Po přestávce mezi první a druhou sadou se vývoj zápasu změnil. Devátý hráč světa začal dělat více chyb a mladému tenistovi se podařilo ho brejknout. „Měl to víc na háku a začal dělat hodně chyb. Podařilo se mi ho brejknout, uvolnil jsem se a dostal se více do rytmu,“ popsal mladý tenista.

Mladý tenista měl smůlu na zranění před kvalifikací US Open. Na tréninku si natrhl přitahovač a měl v něm čtyři až pětimilimetrovou trhlinu. „Věděl jsem, že je to trochu vážné, ale byl jsem v dobrých rukou. Poměrně rychle jsem zvládl zregenerovat a vrátit se na kurty,“ dodal.

V druhém kole kvalifikace se mladému tenistovi postaví jednadvacetiletý Švýcar Leandro Riedi, který je 150. hráčem žebříčku.