Špotáková překvapena kvalifikací oštěpařek a obává se, že by mohla zklamat muže ve finále.

Špotáková překvapena kvalifikací oštěpařek a obává se, že by mohla zklamat muže ve finále.

Špotáková ukončila profesionální kariéru po zisku bronzové medaile na mistrovství Evropy v Mnichově loni. I přesto se letos účastnila několika závodů včetně Zlaté tretry a mistrovství republiky. V Ustí nad Orlicí překonala hranici 60 metrů. Nicméně na světové úrovni se necítí dobře.

Špotáková se rozhodla jet do Budapešti jako soukromý plán. Má tam osobní vazby a chtěla, aby to její syn Janek zažil a trochu poznal Budapešť. Chtěla také vidět stadion, který je podle ní krásný a atmosféra je úžasná.

Na konci dne strávila čas na komentátorském stanovišti. Byla to pro ni příjemná změna. Mluvila také o tyči a trojskoku. Nechce však komentovat kvalifikaci oštěpařek, protože to je „hrůza“. Neviděla ani kvalifikaci svého bývalého tréninkového partnera Jakuba Vadlejcha.

Špotáková startovala na MS sedmkrát od roku 2005 do roku 2019 a získala tři světové tituly. Nyní už atletiku moc nesleduje a neví, jestli bude chtít příští rok komentovat mistrovství Evropy v Rize.

Ocenila Vadlejchovu pracovitost a jeho schopnost si pamatovat výkony. Špotáková sama ještě neukončila sezonu a plánuje jet na mistrovství republiky atletických družstev do Hodonína.