Usain Bolt překonán! Noah Lyles vyjadřuje své pochybnosti. Atletika hledá novou superstar, která by překonala rekord.

Usain Bolt překonán! Noah Lyles vyjadřuje své pochybnosti. Atletika hledá novou superstar, která by překonala rekord.

Noah Lyles, americký sprinter, nedávno získal titul mistra světa na stovce i dvoustovce. Srovnání s legendárním Usainem Boltou je nevyhnutelné, ačkoli Lyles sám tvrdí, že nepotřebuje být srovnáván s nikým jiným než sám se sebou. Lyles je v atletickém světě unikátem, stejně jako Bolt. Je oblíbený mezi fanoušky i sponzory díky své originální a atraktivní osobnosti. Má divoké účesy a je upřímný a odvážný ve svých rozhovorech. Pochází z chudých poměrů a prostřednictvím své nadace se snaží pomáhat mladým atletům.

Na mistrovství světa v Budapešti Lyles obhájil svůj titul na dvoustovce a získal tak svůj třetí zlatý hattrick. Popisuje to jako úžasný pocit a dvoustovka je pro něj zvlášť speciální. Nicméně se mu nepodařilo přiblížit se k vytouženému světovému rekordu Usaina Bolta. Jeho čas na dvoustovce byl 19,52 sekundy, zatímco Boltův rekord z MS v Berlíně v roce 2009 je 19,19 sekundy. Lylesovo nejlepší maximum z loňského mistrovství světa v Eugene je 19,31 sekundy.

Lyles před mistrovstvím plánoval dosáhnout časů 9,65 sekundy na stovce a 19,10 sekundy na dvoustovce, ale skutečnost byla 9,87 sekundy a 19,52 sekundy. Přestože se Lyles nedostal na úroveň Bolta, jeho výroky a ambice vzbuzují pozornost a atletika potřebuje novou hvězdu.

Lyles má ještě jednu šanci na zlatý úspěch na mistrovství světa v Budapešti ve štafetě na 4×100 metrů.