Sedmnáctiletý Menšík postoupil z kvalifikace a účastní se hlavní soutěže US Open.

Sedmnáctiletý Menšík postoupil z kvalifikace a účastní se hlavní soutěže US Open.

Tenista Tomáš Macháč nedokázal vyhrát poslední krok v kvalifikaci na hlavní soutěž turnaje v New Yorku. Ve finále kvalifikace prohrál s chorvatským hráčem Bornou Gojem poměrem 6:7 a 2:6.

Macháč se tak nedostal do hlavní soutěže turnaje, který začíná v pondělí. I přesto si však zaslouží uznání za svůj výkon v kvalifikaci, ve které porazil několik silných soupeřů a dostal se až do finále.

Bornu Goje je momentálně na 76. místě žebříčku ATP, zatímco Macháč se nachází na 148. místě. Je tedy jasné, že Gojo byl před zápasem favoritem. Přesto se Macháč snažil bojovat a ukázat své schopnosti, ale tentokrát nestačil na svého soupeře.

I přes tuto porážku by se Tomáš Macháč neměl nechat odradit. V poslední době ukázal velký potenciál a stále se zlepšuje. Jeho výkony v kvalifikaci naznačují, že má na to stát se úspěšným tenistou v budoucnosti.

Turnaj v New Yorku je jedním z prestižních událostí na tenisovém kalendáři a účast v hlavní soutěži by pro Macháče znamenala další cennou zkušenost. I přesto, že se do ní nedostal, může se poučit z toho, co se mu v kvalifikaci dařilo a co naopak ne.

Tomáš Macháč má před sebou ještě mnoho dalších turnajů a příležitostí, ve kterých může ukázat svůj talent a bojovnost. Doufejme, že se mu brzy podaří dosáhnout svého cíle a stát se úspěšným tenistou na mezinárodní úrovni.