Turnaj mistryň v New Yorku přitahuje české tenistky v hojném počtu

Turnaj mistryň v New Yorku přitahuje české tenistky v hojném počtu

V pondělí začíná napínavý souboj o poslední místa na Turnaji mistryň, který by mohl přivítat až tři české tenistky. Tento prestižní turnaj se koná každoročně a zúčastňují se ho pouze nejlepší tenistky světa.

Turnaj mistryň je zakončením tenisové sezóny a účast na něm je považována za velkou poctu. Na turnaj se kvalifikuje osm nejlepších hráček v žebříčku WTA, které si během roku vydobyly svými výkony právo účasti. Tyto hráčky se pak rozdělí do dvou skupin a každá hráčka odehraje tři zápasy ve skupině. Dvě nejlepší hráčky z každé skupiny postupují do semifinále, odkud se pak dostanou do finále.

České tenistky patří mezi světovou špičku a letos mají reálnou šanci na účast na Turnaji mistryň. Největší naděje spočívají v Karolíně Plíškové, která se momentálně nachází na 6. místě žebříčku WTA. Plíšková má za sebou skvělou sezónu, ve které získala tři tituly a dosáhla na finále na Australian Open. Pokud si udrží svou pozici v žebříčku, bude mít jistotu účasti na Turnaji mistryň.

Další českou nadějí je Petra Kvitová, která se momentálně nachází na 9. místě žebříčku WTA. Kvitová je dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu a letos zaznamenala úspěchy na turnajích v Dauhá a Madridu. Pokud si Kvitová udrží svou pozici nebo se ještě posune výš, bude mít také jistotu účasti na Turnaji mistryň.

Třetí českou singlistkou, která se může dostat na Turnaj mistryň, je Markéta Vondroušová. Vondroušová momentálně figuruje na 19. místě žebříčku WTA, ale její výkony v posledních týdnech ji mohou posunout výše. Vondroušová letos dosáhla na finále French Open a semifinále na US Open, což jsou skvělé výsledky. Pokud si udrží svou formu, může se stát překvapením a dostat se na Turnaj mistryň.

Boj o poslední místa na Turnaji mistryň bude velmi napínavý a české tenistky budou muset podat své nejlepší výkony, aby se na turnaj dostaly. Každá z nich má své silné stránky a pokud se jim podaří udržet svou formu, můžeme se těšit na skvělé výkony našich hráček na tomto prestižním turnaji.