Verstappen vede závod po krátkém dešti po startu

Verstappen vede závod po krátkém dešti po startu

12. závod mistrovství světa formule 1 se konal v neděli 5. září 2021 na okruhu v nizozemském Zandvoortu. Tento závod byl jedním z nejočekávanějších a nejzajímavějších závodů sezóny, protože se jednalo o první závod formule 1 v Zandvoortu od roku 1985.

Okruh v Zandvoortu je známý svým náročným profilem, který kombinuje rychlé rovinky s technicky náročnými zatáčkami. Tento okruh je také velmi malebný, nachází se přímo u moře a nabízí úžasnou atmosféru pro fanoušky i jezdce.

Kvalifikace na tento závod byla velmi napínavá. Nejrychlejší čas zajel Lewis Hamilton z týmu Mercedes, který tak získal pole position. Na druhém místě se umístil jeho týmový kolega Valtteri Bottas a na třetím místě skončil Max Verstappen z Red Bull Racing. Tato startovní pozice slibovala velmi zajímavý souboj mezi Hamiltonem a Verstappenem, kteří bojují o titul mistra světa.

Samotný závod byl plný dramatických momentů a představoval skutečnou lahůdku pro fanoušky formule 1. Hned na startu došlo k incidentu, kdy se do sebe zaklesli Sergio Perez a Valtteri Bottas. Tento incident způsobil výjezd safety caru a přinesl velké změny v pořadí.

Lewis Hamilton se držel na prvním místě až do 20. kola, kdy ho Max Verstappen předjel a převzal vedení závodu. Verstappen poté kontroloval závod až do cíle a získal tak vítězství před domácím publikem. Pro Verstappena to bylo velmi důležité vítězství, protože mu umožnilo posunout se na první místo v celkovém pořadí šampionátu.

Lewis Hamilton nakonec dojel na druhém místě, což mu zajistilo cenné body do šampionátu. Na třetím místě se umístil Valtteri Bottas, který se dokázal zotavit ze svého startovního incidentu.

Další zajímavý moment závodu představoval souboj mezi Fernandem Alonsem a Sebastianem Vettelem. Tito dva zkušení jezdci se dlouho předháněli o pozice a předvedli skvělé manévry. Nakonec Alonso předjel Vettela a dojel na pátém místě, zatímco Vettel skončil na šestém místě.

Celkově byl závod v Zandvoortu velmi úspěšný a nabídl fanouškům formule 1 skvělou podívanou. Okruh v Zandvoortu se ukázal jako skutečná výzva pro jezdce a přinesl nám mnoho dramatických momentů. Max Verstappen se stal hrdinou domácího závodu a posunul se na první místo v šampionátu. Těšíme se na další závody formule 1 a na to, co nám přinesou.