Lacko a Doubek dosáhli úspěchu na stupních vítězů v deštivém Mostě

Lacko a Doubek dosáhli úspěchu na stupních vítězů v deštivém Mostě

Osmatřicetiletý Adam Lacko se letos zaměřuje na okruhové vytrvalostní závody, ale v Mostě se rozhodl zpět zapojit do ME tahačů a dařilo se mu. V sobotu vyhrál druhý handicapový závod a dnes potvrdil svou formu a skončil druhý v hlavním závodě.

Lacko si pochvaloval mokrou trať, která mu vyhovovala. Přiznal, že to pro diváky mohlo být trochu nudné, protože se neustále jen kroužilo, ale v kabině se docela zapotil. Přestože nedokázal porazit současného šampiona Norberta Kisse, byl s druhým místem spokojený. Lacko se držel Kisse asi dvě kola, ale pak si uvědomil, že není smysl bojovat s ním, protože na mokré trati mu to zjevně fungovalo lépe. Zvolil strategii lepšího druhého místa než žádného. Ke konci závodu začala trať osychat, takže si musel hledat jinou ideální stopu.

V druhé jízdě odstartoval Lacko ze čtvrté řady a držel se na osmém místě, které v tahačích tradičně znamená poloviční body. Bohužel, jeho závod skončil hned ve druhém kole, když zajel do depa s porouchanou převodovkou. Vítězem se opět stal Kiss.

Lacko byl s celkovým výsledkem v Mostě maximálně spokojený. Splnil si svůj cíl, kterým bylo každodenní umístění na pódiu. Evropský šampion z roku 2017 se usmíval a řekl, že je velmi spokojený, stejně jako fanoušci.

Dalším českým jezdcem, kterému se dařilo v Mostě, byl Martin Doubek. V kategorii EuroNASCAR 2 startoval z první pozice za deště. Držel se na prvním místě čtyři kola, než ho předjel italský jezdec Alberto Naska. Doubek dlouho jezdil druhý, ale v posledním kole mu zkomplikovali situaci pomalejší jezdci. Francouz Paul Jouffreau ho předjel a Doubek dojel na třetím místě.

Doubek byl s pódiovým umístěním sice spokojený, ale přiznal, že to není úplně pozitivní. Chtěl vyhrát, ale i druhé místo se zdálo jisté. Bohužel se mu zamlžilo přední okno a jel kolem boxové zídky, čekal, až bude konec zdi a odpočítával si, kdy musí jít na brzdy. V posledním kole ho zdrželi pomalejší jezdci a čtvrtý jezdec ho zablokoval, což využil soupeř za ním.

V kategorii EuroNASCAR PRO se Doubkovi nedařilo kvůli špatné volbě pneumatik. Držel se na sedmém místě, ale před polovinou závodu musel odstoupit, protože mu začaly odcházet brzdy. I přesto byl schopen udržet se v první desítce.

Doubek byl zklamaný z výsledku, ale přiznal, že i tak byl schopen bojovat o lepší umístění. Bohužel