Úvod do US Open: Muchová zahajuje soutěž suverénním vítězstvím, poráží soupeřku bez ztráty setu.

Úvod do US Open: Muchová zahajuje soutěž suverénním vítězstvím, poráží soupeřku bez ztráty setu.

Česká tenistka Karolína Muchová začala své utkání na US Open brejkem, ale ve čtvrtém gemu ztratila podání sama. Tento scénář se opakoval i po jejím dalším brejku na 4:3, kdy soupeřka prorazila její servis a získala set. Druhá sada byla jednoznačná, od stavu 0:3 hráčka druhé světové stovky Hunterová nezískala ani fiftýn. Po více než hodině hry Muchová, jejíž maximem na US Open je čtvrté kolo z roku 2020, proměnila první mečbol a nadělila soupeřce „kanára“.

Dnes nás čekají další zápasy českých tenistů v New Yorku, včetně Petry Kvitové a Jiřího Lehečky. Kvitovou čeká španělská tenistka Cristina Bucsaová, zatímco Lehečka narazí na Rusa Aslana Karaceva. Kromě nich nastoupí také Linda Fruhvirtová, Kateřina Siniaková, Jakub Menšík a Jiří Veselý.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 65 milionů dolarů. V prvním kole dvouhry zvítězila Muchová nad Hunterovou 6:4, 6:0, Azarenková porazila Ferrovou 6:1, 6:2, Savilleová přehrála Ngounoueovou 6:0, 6:2 a Townsendová zdolala Gračovovou 6:4, 6:2.