Němka se dopustila šikany před Obamovými, Coco vyhrála nečestně. Odborník je překvapen nad takovým chováním.

Němka se dopustila šikany před Obamovými, Coco vyhrála nečestně. Odborník je překvapen nad takovým chováním.

Největší a nejhlučnější tenisový stadion světa, dvorec Arthura Ashe, ukázal svou sílu během zápasu mezi Coco Gauffovou a Laurou Siegemundovou. Německá tenistka, která je již pětatřicet let ve světě tenisu, přiznala, že něco podobného ještě nikdy nezažila. Po utkání na tiskové konferenci s slzami v očích prohlásila, že poprvé brečí. Kritizovala také newyorské publikum za jejich chování během zápasu. Siegemundová se cítila zklamaná z nedostatku respektu diváků k dobrému tenisu a tvrdí, že takové neférové chování diváků s šikanou hráček ještě nikdy nezažila na žádném jiném kurtu.

Diváci na Siegemundovou bučeli a oslavovali její chyby po prvním podání. Rozdílné pojetí obou hráček při přípravě na následující míč bylo spouštěčem veškeré animozity. Gauffová si stěžovala na zdržování soupeřky, která podle ní nebyla připravena na podání. Siegemundová naopak tvrdila, že Gauffová hraje až nepřiměřeně rychle a že to není fér. Siegemundová dostala dvě napomenutí za nedodržení časového limitu a tím i trestný fiftýn.

Duel mezi Gauffovou a Siegemundovou trval 2 hodiny a 52 minut. Gauffová nakonec vyhrála po setech 3:6, 6:2, 6:4. Klíčovým momentem byl první gem druhého setu, který trval 26 minut a obsahoval dvanáct shod. Američanka v něm proměnila svůj osmý brejkbol. Gauffová po utkání označila zápas za pomalý a stěžovala si na divné výměny. Kritizovala také svého nového trenéra Brada Gilberta, který v minulosti napsal knihu nazvanou „Vyhrávat hnusně“ o mentální válce v tenise.

Gauffová je podle Martiny Navrátilové největší favoritkou závěrečného grandslamu sezony. Po utkání uvedla, že měla pocit, jako by Siegemundová zdržovala záměrně. Nakonec se rozhodla postavit se proti tomu a přestala tolerovat prodlevy. Někteří američtí odborníci byli překvapeni, jak divoká a vehementní byla Gauffová během zápasu. Připisovali to nervozitě a tlaku, který na ni dopadá.

Celý zápas byl poznamenán nevhodným chováním diváků a rozdílným pojetím obou hráček. Siegemundová byla zklamaná z nedostatku respektu a Gauffová se cítila frustrovaná z dlouhých výměn. Je otázkou, jak se s tímto chováním dokáže vypořádat Gauffová v budoucnu.