Muchová zaznamenala bezchybné podání ve 3. kole a Strýcová pokračuje ve čtyřhře

Muchová zaznamenala bezchybné podání ve 3. kole a Strýcová pokračuje ve čtyřhře

Česká tenistka Karolína Muchová si ve Flushing Meadows udržela svou vítěznou sérii a vyhrála sedmý z posledních osmi zápasů. Před začátkem US Open se probojovala do finále turnaje v Cincinnati. V poměru 24:11 předčila sedmdesátou hráčku světa Magdalénu Fréchovou. Muchová v celém zápase neztratila ani set a soupeřce nenabídla jediný brejkbol. Naopak sama proměnila tři brejkboly – jeden v prvním a dva ve druhém setu. Po osmdesáti minutách hry využila první mečbol a postoupila do třetího kola US Open.

Další českou tenistkou, která si prodloužila svou kariéru, je Barbora Strýcová. Na svém posledním turnaji v rámci rozlučkového turné se dostala do druhého kola čtyřhry společně s Markétou Vondroušovou. Porazily slovensko-čínskou dvojici Tereza Mihalíková a I-fan Sü s výsledkem 6:4, 6:1. Český pár by mohl v dalším kole vyzvat krajanky a nasazené jedničky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Linda Nosková s Miriam Kolodziejovou také postoupily po obratu přes domácí duo Makenna Jonesová a Jamie Loebová.

Dnes se o postup do třetího kola US Open bude bojovat také Jiří Veselý, který čelí Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Do akce půjdou i sedmnáctiletý Jakub Menšík a Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se utká v noci na čtvrtek s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska, která se vrátila po mateřské pauze.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku pokračuje na tvrdém povrchu s dotací 65 milionů dolarů. V mužské dvouhře ve druhém kole zvítězil Stricker ze Švýcarska nad Tsitsipasem z Řecka v pěti setech. Djere ze Srbska porazil Gastona z Francie a Gojo z Chorvatska přehrál McDonalda z USA. V ženské dvouhře vyhrála Muchová nad Frechovou z Polska, Mertensová z Belgie porazila Collinsovou z USA, Juvanová ze Slovinska zdolala Davisovou z USA a Schmiedlová ze Slovenska přehrála Masárovou ze Španělska. V čtyřhře vyhrály Strýcová a Vondroušová nad Mihalíkovou a Sü I-fan.