Třinec před startem Ligy mistrů vítá nová pravidla s maximálním sebevědomím.

Třinec před startem Ligy mistrů vítá nová pravidla s maximálním sebevědomím.

Liga mistrů je jednou z nejprestižnějších soutěží v evropském hokeji. Každý rok se zde utkávají nejlepší týmy z různých evropských lig, aby bojovaly o titul nejlepšího klubu v Evropě. Letošní ročník Ligy mistrů přináší několik nových pravidel, která mají zatraktivnit hru a přinést nové výzvy pro týmy.

Jednou z nejzajímavějších změn je skórování v přesilovce. Pokud tým skóruje v přesilovce, zbytek trestu pro soupeře se tím neruší a početná výhoda bude pokračovat dál. To znamená, že tým, který byl potrestán vyloučením hráče, musí hrát v oslabení i po skórování soupeře. Tato změna má za cíl zvýšit důležitost přesilovek a zajistit, aby týmy byly odměňovány za svou efektivitu.

Další změnou je, že pokud tým skóruje v signalizované výhodě, trest se i tak uloží. To znamená, že tým, který byl potrestán vyloučením hráče, musí i přes skórování soupeře absolvovat celý trest. Tato změna má za cíl odstranit případné zneužívání pravidel a zajistit spravedlivý průběh zápasu.

Třetí změnou v pravidlech je, že pokud tým skóruje v oslabení, zbytek přesilovky soupeře už se nekoná. To znamená, že tým, který byl potrestán vyloučením hráče, se nemusí obávat dalšího oslabení po skórování soupeře. Tato změna má za cíl snížit počet oslabení a zvýšit důležitost efektivity v oslabení.

Nová pravidla Ligy mistrů jsou velmi zajímavá a mohla by se přenést i do jednotlivých evropských lig nebo na mistrovství světa. Trenér třineckého týmu Zdeněk Moták a kapitán Petr Vrána vyjádřili své pozitivní ohlasy na nová pravidla a věří, že zatraktivní hru a přinesou nové výzvy pro týmy.

Třinec je český rekordman v počtu účastí v Lize mistrů s celkem sedmi účastmi v osmi předchozích ročnících. Týmu se však dosud nepodařilo dosáhnout na větší úspěch a pouze jednou se probojovali do finále, kde však prohráli na nájezdy. Třinec se letos chce připravit na sezonu a postoupit dál v Lize mistrů.

Liga mistrů je pro týmy velkou výzvou, ale zároveň přináší i finanční náklady. Odměny pro účastníky soutěže nejsou příliš vysoké a většinu získaných peněz pokryjí cestování, ubytování a další náklady. Přesto je účast v Lize mistrů pro týmy atraktivní a přináší jim prestiž a možnost se utkat s nejlepšími týmy Evropy.

T