Plzeňský fotbalový tým vítězně překonal Kostanaj jak na domácím, tak i na venkovním hřišti a postoupil do skupinové fáze Konferenční ligy.

Plzeňský fotbalový tým vítězně překonal Kostanaj jak na domácím, tak i na venkovním hřišti a postoupil do skupinové fáze Konferenční ligy.

Viktoria Plzeň postoupila do hlavní fáze Evropské konferenční ligy poté, co ve čtvrtém předkole porazila Tobol Kostanaj 3:0. Skóre otevřel ve 32. minutě Tomáš Chorý, druhou branku přidal v 59. minutě Rafiu Durosinmi a konečný výsledek stanovil v 93. minutě nastavení střídající Ibrahim Traoré. Trenér Miroslav Koubek a jeho svěřenci tak zvítězili již ve svém osmém soutěžním utkání po sobě.

Tímto vítězstvím si západočeští fotbalisté zajistili účast v hlavní fázi třetí nejvyšší evropské soutěže poprvé v historii. Za postup od UEFA obdrží bonus ve výši 2,94 milionu eur, což je přibližně 71 milionů korun. Jména soupeřů se dozví při pátečním losování.

V odvetném utkání čtvrtého předkola Evropské konferenční ligy se Viktorie Plzeň utkala s týmem Tobol Kostanaj. Plzeň zvítězila v poměru 3:0, přičemž první branku vstřelil Tomáš Chorý v 32. minutě. Druhý gól přidal Rafiu Durosinmi v 59. minutě a konečný výsledek utkání stanovil Ibrahim Traoré v nastavení třetí minuty.

Rozhodčími utkání byli Jug – Žunič, Vidali – Obrenovič (video), všichni ze Slovinska. Na zápas přišlo 11 069 diváků. První zápas mezi oběma týmy skončil vítězstvím Plzně 2:1.

Sestava Plzně ve druhém utkání proti Tobolu Kostanaj byla následující: Staněk – Hejda, Hranáč, Dweh – Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu – Šulc (53. Traoré) – Chorý (77. Kliment), Durosinmi (86. Vydra). Trenérem byl Miroslav Koubek.

Sestava Tobolu Kostanaj ve druhém utkání proti Viktorii Plzeň byla následující: Konovalov – Kairov, Rogac, Mladovič, Gabarajev – Šachov, Mužikov (68. Galym), Ilič (78. Zabelin) – Žarynbetov (61. Česnokov), Deblé (61. Mrkaič), Vukadinovič (61. Ivanovič). Trenérem byl Čurčič.

Viktoria Plzeň si tak zajistila postup do hlavní fáze Evropské konferenční ligy a bude se těšit na los soupeřů.