Karolína Plíšková končí na letošním US Open ve 2. kole po dlouhém boji.

Karolína Plíšková končí na letošním US Open ve 2. kole po dlouhém boji.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě. Každoročně se zde utkávají nejlepší tenisté a tenistky z celého světa o titul v jednotlivých kategoriích. Turnaj se hraje na tvrdém povrchu a celková dotace činí 65 milionů dolarů.

V mužské dvouhře se v 2. kole utkal Ital Jannik Sinner s dalším italským hráčem Lorenzem Sonegem. Sinner vyhrál zápas ve třech setech s výsledkem 6:4, 6:2, 6:4. Dalším zápasem bylo utkání mezi Britem Jackem Draperem a polským hráčem Hubertem Hurkaczem, který je nasazený jako 17. Draper vyhrál zápas ve třech setech s výsledkem 6:2, 6:4, 7:5.

V ženské dvouhře se ve 2. kole střetla Francouzka Clara Burelová s českou hráčkou Karolínou Plíškovou, která je nasazená jako 25. Burelová vyhrála zápas ve dvou setech s výsledkem 6:4, 6:2. Dalším zápasem bylo utkání mezi druhou nasazenou Běloruskou Arynou Sabalenkovou a britskou hráčkou Jodie Burrageovou. Sabalenková vyhrála zápas ve dvou setech s výsledkem 6:3, 6:2. Dalšími vítězkami ve 2. kole byly Ruska Ludmila Samsonovová, Číňanka Čeng Čchin-wen, Američanka Hailey Baptisteová, Britka Katie Boulterová a Italka Elisabetta Cocciaretto.

V ženské čtyřhře se hrálo první kolo. Tchajwanská a čínská dvojice Sie Šu-wej a Wang Sin-jü, která je nasazená jako osmá, porazila českou a kolumbijskou dvojici Linda Fruhvirtová a María Camila Osorio Serrano ve třech setech s výsledkem 4:6, 7:5, 6:2. Kanadsko-novozélandská dvojice Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová, která je nasazená jako šestnáctá, porazila českou a americkou dvojici Miriam Kolodziejová a Lauren Davisová ve třech setech s výsledkem 4:6, 6:1, 6:0.

US Open je jedním z největších tenisových turnajů na světě a každý rok přináší napínavé zápasy a vzrušení pro fanoušky tenisu. Budeme vás nadále informovat o dalších výsledcích a podrobnostech turnaje.