Vadlejch se pomstil Čoprovi v závodu v Curychu, dálkař Juška obsadil čtvrté místo.

Vadlejch se pomstil Čoprovi v závodu v Curychu, dálkař Juška obsadil čtvrté místo.

Vadlejch si připsal druhý triumf v Diamantové lize za sebou poté, co koncem července ovládl mítink v Monaku, kde Čopra nezávodil. Indického rivala český reprezentant porazil po pěti letech. Čopra ho ve finálové sérii ohrožoval, ale 85,71 metru nestačilo. Třetí skončil mistr Evropy Julian Weber z Německa (85,04).

Těsně pod stupni vítězů se umístil při prvním letošním startu v Diamantové lize dálkař Radek Juška, který výkonem 804 centimetrů obsadil čtvrtou příčku. Zvítězil olympijský vítěz a mistr světa Řek Miltiadis Tentoglu (820).

Vadlejch tak potvrdil svou skvělou formu a ukázal, že patří mezi nejlepší oštěpaře současnosti. Jeho vítězství v Diamantové lize je dalším úspěchem v jeho kariéře a potvrzuje jeho ambice na příští olympiádu.

Radek Juška se také prezentoval výborným výkonem, který mu zajistil čtvrté místo. I když se nedostal na stupně vítězů, je to pro něj povzbuzující začátek sezóny a ukazuje, že má potenciál se prosadit mezi nejlepšími dálkaři.

Vítězství Miltiadise Tentoglua v dálce potvrzuje jeho dominanci v této disciplíně. Řecký atlet je jedním z nejlepších dálkařů současnosti a jeho výkony ho řadí mezi favority na další velké soutěže.

Diamantová liga je prestižní série atletických mítinků, která přináší nejlepším atletům světa možnost soutěžit mezi sebou a získat cenné body do celkového hodnocení. Vítězové jednotlivých disciplín se pak utkají ve finále, kde se rozhodne o celkovém vítězi Diamantové ligy.

Čeští atleti se tak opět ukázali ve skvělém světle a potvrdili svoji kvalitu na mezinárodní scéně. Jejich úspěchy jsou motivací pro další generace atletů a ukazují, že Česká republika má stále co nabídnout ve světě atletiky.