Slovan utrpěl výprask na Kypru s půltuctem gólů a v Evropské lize končí

Slovan utrpěl výprask na Kypru s půltuctem gólů a v Evropské lize končí

Slovan Bratislava prohrál odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy proti Aris Limassol v poměru 6:2. Přestože Slovan vyhrál první zápas 2:1, v odvetě byl kyperský celek lepší a zaslouženě postoupil do dalšího kola.

Už ve 27. minutě odvety se Aris dostal do vedení díky trefě Szökeho a Gomise. Slovan se snažil odpovědět a brzy snížil díky gólu Strelece, ale ještě před přestávkou přidal Gomis další zásah a zvýšil tak náskok Arisu.

Ve druhém poločase pak senegalský útočník Gomis dokonal hattrick a v 51. minutě z dorážky završil svůj skvělý výkon. Skóre ještě navýšili Mayambela a Brown, ačkoliv Barsegjan v nastavení ještě zkorigoval výsledek.

Pro Slovan to byla druhá porážka v Evropě za sebou, neboť již ve 3. předkole Ligy mistrů nestačil na Maccabi Haifa. Je tedy jasné, že se Slovanu nepodařilo splnit svůj cíl postoupit do skupinové fáze Evropské ligy.

Další odvetné zápasy 4. předkola Evropské ligy skončily následovně: Karabach remizoval s Olimpijou Lublaň 1:1 (celkový výsledek 2:0 pro Karabach) a Šeriff Tiraspol porazil Klaksvík 2:1 (celkový výsledek 2:2, postoupil Šeriff). Aris Limassol také postoupil přes Slovan Bratislava po výhře 6:2 (celkový výsledek 8:3).