Sparta zaznamenala ohromující vítězství nad Dinamem 4:1 a postupuje do Evropské ligy

Sparta zaznamenala ohromující vítězství nad Dinamem 4:1 a postupuje do Evropské ligy

Sparta Praha si ve čtvrtém předkole Evropské ligy poradila s Dinamem Záhřeb a postoupila do hlavní fáze soutěže. V prvním zápase Sparta prohrála 1:3, ale ve druhém utkání doma zvítězila vysoko 4:1 a zajistila si postup.

První branku v zápase vstřelil Lukáš Haraslín už po dvou minutách hry. Poté se střelecky prosadil Asger Sørensen a Filip Panák. Hosté snížili díky gólu Martina Baturiny, ale v závěru utkání rozhodl Victor Olatunji a Sparta si tak zajistila postup do skupinové fáze Evropské ligy.

Sparta za postup do hlavní fáze Evropské ligy získala odměnu ve výši 3,63 milionu eur, což je přibližně 87,5 milionu korun. Týmu se tak podařilo spravit náladu po vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů.

V druhém zápase proti Dinamu Praha nastoupila bez zraněných hráčů Mejdra a Vitíka. Na stadionu Letná se sešlo téměř 18 tisíc diváků, kteří svým hlasitým povzbuzováním pomohli domácím hráčům k vítězství.

Sparta začala zápas výborně a už ve druhé minutě se ujala vedení díky brance Haraslína. Poté přidali další góly Sørensen a Panák. Hosté se sice pokusili vrátit do zápasu, ale jejich snížení nebylo dostatečné. Olatunji v závěru utkání definitivně rozhodl a zajistil Sparta postup.

Pro Spartu je postup do hlavní fáze Evropské ligy velkým úspěchem, protože v minulých třech předkolech evropských soutěží vypadla. Navíc si tým oplatil vyřazení Dinama Záhřeb z Poháru UEFA v sezoně 2008/09.

Sparta Praha se tak stala prvním českým týmem, který dokázal porazit Dinamo Záhřeb ve vyřazovacím pohárovém dvojzápase. Týmu se podařilo postoupit do hlavní fáze Evropské ligy na třetí pokus.

V odvetném utkání Sparta Praha porazila Dinamo Záhřeb 4:1 a celkovým výsledkem 5:4 postoupila do skupinové fáze Evropské ligy. Branky za Spartu vstřelili Haraslín, Sørensen, Panák a Olatunji. Za Dinamo se trefil Baturina.

Sestava Sparty v zápase proti Dinamu Praha zahrnovala hráče jako Kuchta, Olatunji a Haraslín. Z důvodu zranění chyběli Mejdr a Vitík. Na stadionu Letná se sešlo téměř 18 tisíc diváků, kteří svým hlasitým povzbuzováním pomohli domácím hráčům k vítězství.

Sparta Praha vyhrála v pohárech po sedmi zápasech a poprvé porazila Dinamo Záhřeb. Týmu se tak podařilo oplatit vyřazení z Poháru UEFA v sezoně 2008/09. Postupem do hlavní fáze Ev