Fiorentina získává postup do základní skupiny EKL díky poslední minutě, penaltě a gólu.

Fiorentina získává postup do základní skupiny EKL díky poslední minutě, penaltě a gólu.

V posledních dnech se odehrálo několik klíčových utkání v rámci čtvrtého předkola fotbalové Evropské konferenční ligy. Hned několik týmů si zajistilo postup do skupinové fáze soutěže.

Jedním z hrdinů zápasu byl argentinský fotbalista Nicolas González, který svými výkony pomohl italské Fiorentině postoupit do skupinové fáze. Ve druhém zápase proti rakouskému týmu Rapid Vídeň González vyrovnal manko z prvního utkání a v závěru zápasu zajistil postup svému týmu. Bohužel, zraněný Antonín Barák nebyl ani na lavičce Fiorentiny.

Dalším týmem, který si zajistil postup, je norský tým Bodø/Glimt. V dramatickém utkání proti rumunskému klubu Sfântu Gheorghe zvítězili 3:2 po prodloužení a díky remíze 2:2 v prvním zápase se kvalifikovali do skupinové fáze evropských pohárových soutěží.

Norové vedli po půlhodině hry 2:0, ale hosté dokázali vyrovnat. V prodloužení však argentinský fotbalista Pellegrino proměnil penaltu a svými pěti góly měl největší podíl na postupu norského týmu.

Podobné drama se odehrálo i v Bergenu, kde tým Brann dokázal vyrovnat ztrátu 1:3 proti nizozemskému Alkmaaru. V prodloužení gól nepadl a hosté se nakonec radovali po penaltovém rozstřelu, ve kterém rozhodla až šestá série.

Dalším hráčem, který pomohl svému týmu k postupu, je Tomáš Pekhart. Jeho tým Legia Varšava hrál doma proti dánskému Midtjyllandu 1:1 a po penaltovém rozstřelu si zajistil místo v pátém osudí.

V odvetných utkáních čtvrtého předkola Evropské konferenční ligy se také střetli týmy jako Twente Enschede, Fenerbahce Istanbul, APOEL Nikósie, Gent, PAOK Soluň, Heart of Midlothian, Celje, Maccabi Tel Aviv, BATE Borisov, Ballkani, Ferencváros Budapešť, Žalgiris Vilnius, Besiktas Istanbul, Dynamo Kyjev, Fiorentina, Rapid Vídeň, Dnipro, Trnava, Club Bruggy, Pamplona, Eintracht Frankfurt, Levski Sofia, Aston Villa, Hibernian, Rijeka, Lille, Partizan Bělehrad, Nordsjaelland, Demirspor a Genk.

Tyto zápasy rozhodly o postupu do skupinové fáze Evropské konferenční ligy, ve které se tyto týmy utkají o další úspěchy v evropských pohárových soutěžích.