Newcastle se utká ve skupině s těžkými soupeři v Lize mistrů: PSG, Dortmundem a AC Milán.

Newcastle se utká ve skupině s těžkými soupeři v Lize mistrů: PSG, Dortmundem a AC Milán.

V nedávném losování základních skupin fotbalové Ligy mistrů bylo určeno, s kým se utkají jednotlivé týmy. Mezi nejzajímavější souboje patří například střetnutí mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov, které připomene jejich slavný finálový duel z roku 1999. Dalším zajímavým soubojem je utkání mezi Manchester City a Lipskem, které se opakuje z minulého ročníku, kdy City deklasovalo německý celek v odvetě 7:0.

Českému fotbalu se bohužel nepodařilo dostat žádný tým do hlavní fáze Ligy mistrů. Viktorie Plzeň nestačila ve 3. předkole na Kodaň a Sparta Praha neuspěla v play-off proti Kodaňi. Nicméně mohlo by dojít k českému souboji ve skupině C, kde se utkají Union Berlín s Alexem Králem a Braga s náhradním brankářem Lukášem Horníčkem.

Do vyřazovací fáze postoupí první dva týmy z každé skupiny, zatímco týmy na třetích místech budou pokračovat v play-off Evropské ligy. Program skupin začne 19. a 20. října a soutěž vyvrcholí finálovým zápasem 1. června na londýnském stadionu Wembley.

Zajímavé souboje nás čekají i ve skupině F, kde se utkají tři týmy, které postoupily do vyřazovací fáze minulého ročníku – PSG, Dortmund a AC Milán. K nim se přidá ambiciózní Newcastle, který se po 21 letech vrátil do evropských pohárů.

Celkově se můžeme těšit na zajímavé zápasy a dramatické souboje mezi nejlepšími evropskými týmy. Fotbalová Liga mistrů je jednou z nejprestižnějších soutěží ve světě fotbalu a fanoušci se již nemohou dočkat začátku skupinové fáze.