Bouzková advances to the 3rd round at US Open for the first time in her career, Nosková challenges world number five

Bouzková advances to the 3rd round at US Open for the first time in her career, Nosková challenges world number five

Turnajová jednadvacítka Bouzková měla většinu zápasu pod kontrolou. Sedmatřicáté hráčce světa Martičové povolila jen tři gemy, získala pět ze sedmi servisů soupeřky a sama ztratila pouze jeden. Mírně si zkomplikovala jen závěr, kdy neproměnila tři mečboly. Nakonec ale duel po hodině a 19 minutách doservírovala. Jednadvacetiletou Chorvatku porazila i ve druhém vzájemném zápase.

Osmnáctiletá Nosková nenapodobila proti Džábirové letošní vítězství z turnaje v Adelaide, kde Tunisanku porazila ve třech setech. Světová pětka tentokrát předčila Češku v poměru vítězných míčů 47:30 a duel za více než dvě hodiny zvládla. Nosková nevyužila několik nadějných příležitostí. V tiebreaku prvního setu nedotáhla vedení 5:3 a v rozhodující třetí sadě nepotvrdila za stavu 3:2 výhodu brejku. V osmé hře přišla o servis ještě jednou a Džábirová poté zakončila duel čtvrtým využitím mečbolem. Bouzková si proti Džábirové zopakuje střetnutí z loňského čtvrtfinále Wimbledonu, tehdy Češka prohrála 6:3, 1:6, 1:6.

Obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz postoupil do 3. kola, turnajová jednička porazila Jihoafričana Lloyda Harrise za dvě a půl hodiny 6:3, 6:1, 7:6. Dvacetiletý Alcaraz, který v červenci triumfoval ve Wimbledonu, uspěl v devátém zápase na grandslamech za sebou. V duelu s o šest let starším Harrisem odvrátil devět z deseti brejkbolů, soupeře naopak pětkrát o servis obral. Zahrál také 33 vítězných míčů. Španělský tenista vyzve příště v boji o osmifinále turnajovou šestadvacítku Brita Daniela Evanse.

„Po celou dobu zápasu jsem zůstal psychicky silný. Vždycky je dobré, když v prvních kolech vyhrajete ve třech setech. Mám z toho radost,“ řekl na kurtu Alcaraz.

Pokračuje také šestý nasazený Ital Jannik Sinner, který vyřadil krajana Lorenza Sonega po setech 6:4, 6:2, 6:4. Loňský čtvrtfinalista nečelil jedinému brejkbolu, sám proměnil čtyři z osmi. „Cítím, že se má hra oproti minulému roku zase trochu zlepšila a posunula. Po fyzické stránce jsem v pořádku a uvidíme, co přijde,“ uvedl dvaadvacetiletý Sinner.

Dohrál naopak Brit Andy Murray, který nestačil na Bulhara Grigora Dimitrova 3:6, 4:6, 1:6. Trpký konec singlové kariéry prožil osmatřicetiletý Isner, s krajanem Michaelem Mmoh