Trpišovský odmítá nadávat hráčům a vyjadřuje zájem o připojení k West Hamu

Trpišovský odmítá nadávat hráčům a vyjadřuje zájem o připojení k West Hamu

Článek pojednává o fotbalovém zápase mezi týmy Slavia Praha a Zorja Luhansk, který se konal v rámci kvalifikace Evropské ligy. Slavia Praha vstupovala do odvety s náskokem 2:0 z domácího utkání, ale během prvního poločasu přišla o svůj náskok. Trenér Slavie, Jindřich Trpišovský, v poločase nezvyšoval hlas a místo toho se snažil motivovat hráče a ukázat jim správný směr do zbytku utkání.

Hráči Slavie se ve druhém poločase semkli a podpořili se vzájemně. Díky skvělému výkonu záložníka Christose Zafeirise a střídajících hráčů dokázali vyvinout tlak na soupeře, který vyústil v postupový gól. Celkově však trenér Trpišovský nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen, zejména s prvním poločasem. Chyběla jim rychlost a přicházeli o mnoho míčů v nebezpečných prostorech.

Slavia Praha v kvalifikaci čelila dvěma ukrajinským soupeřům. Ve třetím předkole zvítězili po domácím vítězství 3:0 a venkovní remíze 1:1 proti Dnipru. Trenér Trpišovský ocenil náročnost těchto zápasů, kde je trápily individuality soupeře i nepříjemné rozestavení. Do odvety proti Zorji navíc přišli s čistou hlavou, protože neměli co ztratit.

V dalším kole Evropské ligy se Slavia Praha může potkat s týmy jako Liverpool nebo West Ham, který má ve svých řadách české reprezentanty Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. Trenér Trpišovský by se rád utkal s týmem West Hamu a podíval se do Anglie. Uvědomuje si však sílu těchto týmů a ví, že je čeká náročný soupeř bez ohledu na to, jak los dopadne. Netradičním přáním pro něj je tým Toulouse.