Konec pohádky: Menšík tvrdě narazil do Fritzova odporu a Veselý nepostupuje.

Konec pohádky: Menšík tvrdě narazil do Fritzova odporu a Veselý nepostupuje.

Informace o grandslamovém debutu českého tenistu Menšíka, který se probojoval do 3. kola US Open jako nejmladší hráč od roku 1990, jsou velmi zajímavé. Talentovaný hráč z Prostějova, který se dostal do hlavní soutěže z kvalifikace, však nestačil na amerického favorita Fritze. Ten ho porazil ve třech setech a jen mu nechal uhrát tři gamy. Fritz je o sedm let starší než Menšík a v počtu vítězných zápasů ho předčí 25:6. Pro Fritze je to první účast v osmifinále US Open.

Naopak český hráč Veselý, který startoval v hlavní soutěži díky chráněnému žebříčku, nestačil na svého soupeře Goju. Veselý si nevypracoval ani jeden brejkbol a naopak přišel o svůj servis čtyřikrát. Utkání prohrál ve třech setech a nevyužil tak šanci postoupit do osmifinále US Open. Gojo naopak dosáhl svého osobního grandslamového maxima.

V dalších zápasech turnaje US Open ve dvouhře mužů se střetli Hijikata s Čangem Č‘-čenem, kde Hijikata zvítězil ve čtyřech setech. Stricker porazil Bonziho po pětisetové bitvě. V ženské dvouhře pak Gauffová porazila Mertensovou po třísetovém zápase.

Tenisový turnaj US Open se hraje v New Yorku na tvrdém povrchu a má celkovou dotaci 65 milionů dolarů.