Rangers z Glasgowu budou hrát v Praze na konci října v rámci pohárového programu českých klubů.

Rangers z Glasgowu budou hrát v Praze na konci října v rámci pohárového programu českých klubů.

UEFA dnes zveřejnila program skupin pro evropské fotbalové soutěže, který vyvrcholí šestým kolem 14. prosince. Slavia Praha se představí ve skupině G a nejatraktivnější zápasy ji čekají s finalistou minulého ročníku AS Řím. Ve třetím kole 26. října nastoupí v italské metropoli a o dva týdny později přivítá tým trenéra Josého Mourinha v Edenu. Slavia se utká také proti Servette.

Sparta Praha po úvodním souboji s Arisem čeká ve druhém kole duel v Seville s Betisem. Následně Sparta odehraje dvojzápas s Glasgow Rangers, se kterými se utkala i předloni. Tehdejší trenér soupeře Steven Gerrard po souboji v Praze kritizoval bučení sparťanských fanoušků na záložníka tmavé pleti Glena Kamaru, který byl vyloučen. Skupinu C Sparta uzavře v Limassolu.

Do jarní vyřazovací fáze pohárů postoupí tři ze čtyř týmů ve skupinách – první dva budou pokračovat v Evropské lize, třetí půjde do nižší soutěže Konferenční ligy.

V Konferenční lize se v hlavní fázi představí z českých klubů jen Plzeň. Viktoria rozehraje skupinu C domácím zápasem s Ballkani, o dva týdny později ji čeká nejdelší výjezd do kazašské Astany. Ve třetím a čtvrtém kole Západočeši ve dvojzápase změří síly s papírově nejtěžším soupeřem Dinamem Záhřeb. Skupinu C zakončí doma 14. prosince proti Astaně. Do vyřazovací fáze postoupí první dva týmy.