Baník porazil Boleslav a posouvá se v tabulce nahoru, Budějovice se vymanily z posledního místa.

Baník porazil Boleslav a posouvá se v tabulce nahoru, Budějovice se vymanily z posledního místa.

Baník Ostrava porazil FK Mladá Boleslav v 7. kole první fotbalové ligy výsledkem 2:0. Ostravští hráči se prosadili ve druhém poločase díky brankám Ewertona a Abdullahiho Tanko, který se čtyřmi góly vede tabulku střelců nejvyšší soutěže. Baník Ostrava ani ve čtvrtém domácím utkání ligové sezony neinkasoval a momentálně se nachází na šestém místě neúplné tabulky. Naopak tým Mladé Boleslavi nevyhrál ve třetím kole po sobě a momentálně se nachází na osmé příčce. Navíc má k dobru odložený domácí zápas s Plzní.

Dalším zápasem 7. kola bylo utkání mezi FK Teplice a FK Pardubice, které skončilo vítězstvím Pardubic 1:0. Jedinou branku vstřelil střídající útočník Ladislav Krobot v 82. minutě. Teplice nezvítězily ve svém pátém zápase nejvyšší soutěže za sebou, zatímco Pardubice bodovaly po dvou porážkách.

Hráči Slovácka porazili FC Zlín v regionálním derby výsledkem 1:0 a bodovali tak již počtvrté za sebou. O vítězství rozhodl Marek Havlík v 74. minutě. Tým z Uherského Hradiště se posunul na třetí místo neúplné tabulky, zatímco Zlín prohrál již čtvrtý zápas v sezoně nejvyšší soutěže a klesl na poslední příčku, kterou sdílí se stejným počtem bodů i shodným skóre s Jabloncem.

Další zápasy 7. kola první fotbalové ligy:

– Dynamo České Budějovice porazilo FK Jablonec výsledkem 2:1. Branky padly z penalty Janem Horou a Allim, zatímco jediný gól Jablonce vstřelil Kratochvíl.

– SK Sigma Olomouc remizovala s FC Viktoria Plzeň 0:0.

– AC Sparta Praha porazila FC Slovan Liberec výsledkem 2:0. Branky vstřelili Dočkal a Karlsson.

– FK Mladá Boleslav remizovala s FC Baník Ostrava 1:1. Branky padly z penalty Hilálem a Ewertonom.

– FK Pardubice porazilo FK Teplice výsledkem 1:0. Jedinou branku vstřelil Krobot.

– FC Zlín porazilo 1. FC Slovácko výsledkem 2:1. Branky padly z penalty Fantišem a Vukadinovičem, zatímco jediný gól Slovácka vstřelil Petržela.

V dalším kole první fotbalové ligy se utkají týmy FK Mladá Boleslav a FK Teplice, FK Pardubice a AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec a Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava a 1. FC Slovácko, a FK Jablonec a FC Zlín.