Alcaraz, obhájce titulu, postoupil do osmifinále US Open, stejně jako Sabalenková.

Alcaraz, obhájce titulu, postoupil do osmifinále US Open, stejně jako Sabalenková.

Na tenisovém turnaji US Open v New Yorku se odehrávají zajímavá utkání. Jedničkou turnaje je mladý španělský hráč Carlos Alcaraz, který porazil 28. hráče světa Daniela Evanse. Utkání trvalo tři hodiny a 13 minut. Alcaraz se nyní utká s italským hráčem Matteem Arnaldim.

Ve ženské dvouhře světová dvojka Aryna Sabalenková porazila francouzskou hráčku Claru Burelovou dvakrát 6:1. Sabalenková se tak kvalifikovala do dalšího kola, kde se utká s ruskou hráčkou Daryou Kasatkinovou.

Alcaraz je teprve dvacetiletý hráč a porazil o 13 let staršího Evanseho již ve třetím vzájemném utkání. Španěl získal první dva sety díky pěti brejkům, ve třetí sadě se však Evans zlepšil a snížil. Ve čtvrtém setu Alcaraz nenabídl soupeři žádný brejkbol a v šesté hře prolomil jeho podání a utkání dovedl k postupu.

Sabalenková, která vyhrála letošní Australian Open, porazila Burelovou hladce dvakrát 6:1. Běloruská hráčka ztratila ve třech zápasech jen 12 gamů a zaznamenala již 47. výhru v této sezóně.

Sabalenková se nyní utká s ruskou hráčkou Kasatkinovou, která porazila belgickou hráčku Greet Minnenovou. Sabalenková o Kasatkinové řekla, že je to vždy nepříjemný soupeř, který hraje skvěle a výborně se pohybuje. Musí se proto soustředit a neuspěchat věci.

Tenisový turnaj US Open pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavá utkání.