Lucic sdílí zábavnou historku a naznačuje možnost hrát s českým hráčem u Bruins

Lucic sdílí zábavnou historku a naznačuje možnost hrát s českým hráčem u Bruins

Milan Lucic, kanadský hokejový útočník, nedávno se stal jednou z největších hvězd na Mistrovství světa v Rize a Tampere. Přestože je mu již 35 let a vrchol kariéry má za sebou, dokázal se prosadit mezi nejlepšími hráči na turnaji. Lucic v reprezentaci Kanady plnil roli kapitánského asistenta a byl klíčovým hráčem týmu.

Lucicův úspěch na MS je o to větší, že generální manažer kanadského týmu Doug Armstrong původně nepočítal s jeho účastí. Lucic se však sám o místo v týmu přihlásil a přesvědčil Armstronga, že je pro tým důležitý. „Na mistrovství světa jsem nikdy nebyl a chtěl jsem si to vyzkoušet. Volal jsem tedy Dougovi a řekl mu, že chci jet. Nakonec dost kluků přede mnou odmítlo a já dostal šanci,“ vysvětlil Lucic.

Lucicova účast na MS mu nejen přinesla zlatou medaili, ale také pomohla kariéře. Během turnaje se předvedl skautům a zaujal je svými schopnostmi na ledě. „Všichni mi volali a říkali, že jsem se pohyboval skvěle. Myslím si, že to, že jsem se rozhodl jet na mistrovství světa a hrál tak dobře, byl hlavní důvod, proč o mě byl takový zájem na trhu,“ uvedl Lucic.

Po skončení smlouvy v týmu Calgary Flames měl Lucic nabídky od týmů jako Boston Bruins, Chicago Blackhawks nebo Toronto Maple Leafs. Nakonec se však rozhodl vrátit do Bostonu, kde vyhrál Stanley Cup v roce 2011. Lucic podepsal smlouvu na jeden rok za milion dolarů a bude hrát ve čtvrtém útoku týmu. Spolu s ním by mohl hrát i český útočník Jakub Lauko.

Lucicova účast na Mistrovství světa ukázala, že i zkušený hráč může stále překvapit a být důležitým členem týmu. Jeho příběh je inspirací pro všechny hokejisty, kteří se nebojí vybočit ze zažitých cest a prosadit se i ve svém pokročilém věku.