Max Verstappen zaznamenal deset vítězství v řadě, čímž překonal historické rekordy Formule 1, během svého triumfu v Monze.

Max Verstappen zaznamenal deset vítězství v řadě, čímž překonal historické rekordy Formule 1, během svého triumfu v Monze.

Max Verstappen z týmu Red Bull zvítězil v nedělním závodě Formule 1 na okruhu Monza. Nizozemský jezdec se dostal do čela závodu v 15. kole a udržel si ho až do cíle. Byla to jeho 11. výhra v kariéře a druhá v této sezóně.

Carlos Sainz junior, který startoval z pole position ve voze Ferrari, se propadl na třetí místo. Druhé místo obsadil jeho týmový kolega Sergio Pérez, který se v samotném závěru dokázal probít na přední pozice. Pro Ferrari to bylo zklamání, protože se domácí tým nedokázal prosadit na nejvyšší příčky.

Max Verstappen si tak připsal další cenné body do šampionátu a posunul se na první místo v celkovém pořadí jezdců. Před Monzou byl na čele šampionátu Lewis Hamilton z Mercedesu, který dnes skončil na pátém místě.

Verstappenova výhra potvrzuje dominanci týmu Red Bull v letošní sezóně. Tým získal již 12 vítězství v závodech a je hlavním konkurentem Mercedesu. Max Verstappen je považován za jednoho z nejtalentovanějších jezdců současnosti a jeho výkony ho staví do role favorita na zisk titulu mistra světa.

Další závod Formule 1 se uskuteční za dva týdny v Rusku. Bude zajímavé sledovat, zda Max Verstappen dokáže udržet svou formu a pokračovat ve svých úspěších.