Muchová z New Yorku vyzývá soupeře a chce se stát lídrem

Muchová z New Yorku vyzývá soupeře a chce se stát lídrem

Karolína Muchová je jednou z nejlepších tenistek současného světa na všech herních površích. Poté, co porazila Wang Sin-jü v nedělním zápase se stala čtvrtfinalistkou US Open. Toto je její nejlepší výsledek v kariéře, předtím se jí podařilo postoupit maximálně do osmifinále v roce 2020.

Po vítězství na dvorci prohlásila: „Už jsem to několikrát říkala, ale nebojím se nikoho.“ Čtvrtfinále US Open je velký úspěch, ale Muchová se neuspokojí s tímto výsledkem. Chce dosáhnout ještě více.

„Postup je krásný a jsem pyšná, že jsem to zvládla. Ale nechci se tady zastavit. Dívám se dopředu, chci postoupit ještě dál,“ dodala. Její sebevědomí letos výrazně vzrostlo, zejména díky úžasné jízdě do finále Roland Garros.

„Není to nic jednoduchého, ale stoprocentně se mi to může povést znovu,“ řekla olomoucká rodačka. Když byla dotázána, jakou píseň by zahrála publiku ve Flushing Meadows po svém nedělním vítězství, odpověděla: „Asi něco od AC/DC, nejspíš Highway to Hell.“ S úsměvem si stěžovala na horko, které jí komplikovalo cestu do čtvrtfinále.

Po druhém setu, ve kterém čtyřikrát ztratila vlastní podání, se musela jít osvěžit dovnitř stadionu. „Přišlo mi to vhod. Převlékla jsem se a přemýšlela, jak to změnit. Jít více na síť a dávat krátké míče nebo slicy. Myslím, že to byla cesta, díky které se mi povedlo utkání vyhrát,“ vysvětlila.

Muchová neměla žádný strach, že by zápas mohla prohrát. Letos v New Yorku ztratila set poprvé, ale z minulého turnaje v Cincinnati, kde došla až do finále, si přivezla dostatek zkušeností s třísetovými bitvami.

„V Cincinnati jsem hrála skoro všechny zápasy na tři sety, takže jsem si zvykla. Je to ale zrádné. Soupeřka hrála ve druhém setu velmi dobře a nevěděla jsem, co od ní přijde. Jakmile jsem ale využila brejkbol na 3:1, cítila jsem, že už mám navrch,“ konstatovala.

V úterý se bude utkávat s Rumunkou Soranou Cirsteaovou o postup do semifinále. Cirsteaová již v New Yorku porazila Jelenu Rybakinovou a Belindu Bencicovou. Muchová má s třicetiletou soupeřkou pozitivní bilanci 3:1 na zápasy. Nedávno jí v Montrealu oplatila porážku z březnového turnaje v Miami.

„Hraje skvělý tenis. Musím být co nejlépe připravená, abych jí mohla čelit a mít proti ní šanci. Věřím ale, že se svou hrou m