Fruhvirtová dosáhla dalšího titulu na antuce po patnácti zápasech a třiceti setech v řadě.

Fruhvirtová dosáhla dalšího titulu na antuce po patnácti zápasech a třiceti setech v řadě.

Česká tenisová naděje Barbora Fruhvirtová opět potvrdila svou sílu na antukových dvorcích. Po neúspěšné kvalifikaci na betonu US Open se šestnáctiletá hráčka vrátila na turnaj s dotací 40 tisíc dolarů a suverénně zvítězila. Fruhvirtová neztratila ani set a získala tak svou třetí trofej v řadě. Díky tomuto vítězství by si měla vylepšit své žebříčkové maximum až na 118. příčku.

I přes snahu prorazit na okruhu WTA se Fruhvirtové letos daří především na turnajích ITF. Zatím stihla vyhrát čtyři takové podniky a celkem má na kontě již 12 trofejí. Její bilance v této kategorii čítá patnáct vítězných duelů, ve kterých neztratila ani set. Ani o tři roky starší Anouk Koevermansová ji nepřekazila v Oldenzaalu.

V dalších výsledcích tenisových turnajů ITF se můžeme podívat na vítěze dvouher. V Praze se rumunská hráčka Mituová stala vítězkou po vyrovnaném finále s Bejlekem. V mužské kategorii v Jablonci nad Nisou triumfoval Čech Martin Krumich, který získal druhý titul v kariéře. V Mariboru pak domácí hráč Michael Vrbenský porazil Zanellata a připsal si tak již osmý titul na turnaji ITF.

Tenisové turnaje ITF jsou důležitou součástí kariéry mladých hráčů, kteří se snaží prosadit na vyšších úrovních. Pro Fruhvirtovou je toto vítězství dalším krokem k dosažení svých cílů a posunu ve světovém žebříčku. Doufejme, že se jí bude nadále dařit a že se brzy uvidíme na větších turnajích.