Bělorusko překvapilo novou světovou jedničkou, což mě smutí

Bělorusko překvapilo novou světovou jedničkou, což mě smutí

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková se stane novou světovou jedničkou v žebříčku WTA. Tento titul získá poté, co Polka Iga Świątek nezvládla osmifinále na US Open s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Sabalenková přiznala, že na tento zápas nekoukala do konce, protože ji čekalo vlastní osmifinále. Ráno se probudila s překvapením, kolik zpráv a vzkazů měla v telefonu.

Sabalenková také uvedla, že i kdyby se na zápas mezi Świątek a Ostapenkovou dívala, stejně by fandila Świątek. Chtěla dojít proti ní do finále a tam si to privilegium vybojovat přímo na kurtu. Přesto však uznala, že prožívá fantastickou sezonu a je škoda neokřešit nástupem na světový trůn.

Sabalenková doufá, že se brzy utká s Igou Świątek v přímém souboji. Zatím nemá v plánu oslavovat svůj rankingový úspěch, protože je stále ve hře a soustředí se na další zápasy. Její další soupeřkou bude Číňanka Čeng Čchin-wen. Sabalenková se cítí skvěle a každá tenistka, která proti ní nastoupí, jde do zápasu s tím, že nemá co ztratit. Musí tedy předvést nejlepší tenis, který v sobě má.