Coco Gauff advances to the semifinals of the US Open and could potentially face Karolina Muchova.

Coco Gauff advances to the semifinals of the US Open and could potentially face Karolina Muchova.

Devatenáctiletá tenistka Coco Gauffová si připsala další vítězství na turnaji US Open v New Yorku. V čtvrtfinále porazila Jelenu Ostapenkovou za pouhých 69 minut a získala tak své 16. vítězství z posledních 17 zápasů. Gauffová, která se loni probojovala do čtvrtfinále tohoto turnaje, uvedla, že chtěla být tentokrát ještě lepší. Celý zápas byla opatrná a i přes některé momenty nejistoty si byla vědoma schopnosti Ostapenkové se vrátit do hry.

Ostapenková, která v osmifinále vyřadila obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou, tentokrát doplatila na své chyby. Udělala celkem 36 nevynucených chyb, zatímco Gauffová jich měla pouze 14. Gauffová zdůraznila, že obrana je klíčem k vítězství a tentokrát přidala i kvalitní útok.

Gauffová je nejmladší Američankou, která se probojovala do semifinále US Open od roku 2001, kdy to dokázala Serena Williamsová. Její úspěchy na turnaji jsou o to větší, že se jedná o velký grandslamový turnaj.

V juniorské kategorii se česká tenistka Linda Samsonová probojovala do 2. kola, kde porazila americkou hráčku Harmonovou v poměru 6:0, 6:1.

Celý turnaj US Open je hrán na tvrdém povrchu a celková dotace činí 65 milionů dolarů.