Aryna Sabalenka reaches her third US Open semifinal and could potentially face Marketa Vondrousova.

Aryna Sabalenka reaches her third US Open semifinal and could potentially face Marketa Vondrousova.

Sabalenková se stane novou světovou jedničkou a nadějí na druhý grandslamový titul

Pětadvacetiletá tenistka Aryna Sabalenková se stane novou světovou jedničkou a zároveň si udržuje naději na zisk druhého grandslamového titulu v této sezóně. Na začátku roku ovládla Australian Open na betonovém povrchu a nyní pokračuje ve skvělých výkonech i na US Open v New Yorku.

V čtvrtfinále turnaje porazila o pět let mladší Čeng Čchin-wen za 74 minut, přičemž zaznamenala 17 vítězných míčů a stále neztratila ani set. Sabalenková byla s vlastním výkonem velmi spokojená a prohlásila, že se jí podařilo podat skvělý tenis. Jejím cílem je postoupit do dalšího grandslamového semifinále a předvést ještě lepší výkon.

Pro Sabalenkovou je to již sedmé grandslamové semifinále v kariéře a popáté za sebou. Vloni na US Open vypadla v boji o finále s pozdější vítězkou Igou Šwiatekovou. Tentokrát však chce udělat vše pro to, aby se udržela v turnaji až do konce.

Sabalenková je považována za jednu z nejlepších tenistek současnosti a její výkony na grandslamových turnajích to jen potvrzují. Její cesta za druhým grandslamovým titulem na US Open pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další skvělé zápasy.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku pokračuje na tvrdém povrchu s celkovou dotací 65 milionů dolarů. V ženské dvouhře se Sabalenková utká ve čtvrtfinále s další soupeřkou a bude se snažit postoupit do další fáze turnaje. V juniorské kategorii se také odehrály zajímavé zápasy, ve kterých se prosadily mladé naděje tenisu.

Valentová porazila Quevedovou po dramatickém zvratu v třísetovém zápase, Samsonová přehrála Miličovou a Jamrichová porazila Bartůčkovou. Tyto mladé hráčky ukázaly svůj talent a bojovnost na dvorcích US Open.

Celý turnaj nabízí fanouškům tenisu mnoho vzrušení a zajímavých momentů. Aryna Sabalenková je jednou z hlavních hvězd tohoto turnaje a její výkony jsou sledovány s velkým zájmem. Doufejme, že se jí podaří dosáhnout svého cíle a získat další grandslamový titul.