Fanoušek s pěnou u úst vyvolal paniku mezi tenistkami, Medveděv varuje před možnými smrtelnými následky

Fanoušek s pěnou u úst vyvolal paniku mezi tenistkami, Medveděv varuje před možnými smrtelnými následky

V posledních dnech se na tenisovém turnaji US Open stalo něco neobvyklého. Během jednoho zápasu došlo k incidentu, kdy divák na tribuně zkolaboval a musel být poskytnuta první pomoc. Tato situace vyvolala obavy ohledně vysokých teplot, které panují v New Yorku.

Česká tenistka Marion Keysová, která byla svědkem tohoto incidentu, popsala celou situaci jako děsivou. Divák se zhroutil, klepal se a měl pěnu u pusy. Naštěstí mu fanoušci poskytli první pomoc a poté byl předán záchranářům. Marion Keysová se dokonce sama zapojila do pomoci a následně o tom informovala na sociálních sítích.

Funkcionáři US Open později vydali prohlášení, ve kterém uvedli, že kolaps diváka souvisel s jeho předchozí anamnézou a ne s horkým počasím. Ventilátory na stadionu prý fungovaly bez problémů. Nicméně tento incident upozornil na obavy z vysokých teplot, které sdíleli jak fanoušci, tak hráči během toho samého dne.

Během semifinálového zápasu bylo například vidět, jak si tenista Daniil Medveděv stěžuje do kamery a utírá si pot. Tenista později prohlásil, že si fanoušci nedokáží představit, jaké to je hrát za takového horka. Stejné problémy měl i Novak Djokovič během svého zápasu proti Tayloru Fritzovi.

Celá situace ukazuje, jak extrémní teploty mohou ovlivnit sportovce i diváky. Organizátoři turnaje by měli zvážit opatření, která by minimalizovala riziko přehřátí a kolapsů. Zároveň je důležité, aby hráči a fanoušci dbali na dostatečnou hydrataci a ochranu před sluncem.

Vysoké teploty jsou v současné době velkým problémem po celém světě. Je třeba brát vážně varování a doporučení ohledně ochrany před horkem. Při sportování nebo pobytu na venku je nutné dbát na dostatečný přísun tekutin a vyhýbat se přímému slunci v nejteplejších hodinách dne.