Šilhavý: Nechci trestat, ale přiznávám, že mě první půle zaskočila – Chyba Krále

Šilhavý: Nechci trestat, ale přiznávám, že mě první půle zaskočila – Chyba Krále

Český fotbalový trenér Jaroslav Šilhavý byl zklamaný z výkonu svých svěřenců v nedávném zápase. Jeho tým ztratil dva body, i když měl na začátku jasnou výhodu. Šilhavý uvedl, že hráči byli zklamaní a jejich výkon v prvním poločase nebyl dobrý. Nicméně se jim podařilo zlepšit se ve druhém poločase, ale nakonec nedokázali zápas otočit ve svůj prospěch.

I přes tuto ztrátu je tým stále na čele skupiny bez porážky. Albánie je však stále jen o bod za nimi a Polsko se přiblížilo na dva body. První dva týmy z každé skupiny postoupí přímo na šampionát v Německu, zatímco zbývající tři místa budou rozdělena mezi 12 týmů, které neuspějí v klasické kvalifikaci.

Šilhavý litoval, že jeho tým získal pouze jeden bod, ale věří, že kvalifikace bude pokračovat a situace se může ještě změnit. Albánie se utká s Polskem a Česko pak odjede do Albánie. To by mohlo napovědět, jak se situace vyvine. Poté nás čekají další tři zápasy. Škoda, že jsme si dnes nemohli vytvořit výhodu, dodal Šilhavý.

Nelíbil se mu výkon v prvním poločase, který skončil bez branek. Tým byl nervózní, bez pohybu a soubojů. Ale ve druhém poločase se výkon zlepšil a hráči předvedli lepší výkon.

V 56. minutě poslal domácí tým do vedení Václav Černý, ale po chybě Alexe Krále soupeř vyrovnal. Šilhavý nechtěl nikoho trestat a neviděl to úplně přesně, ale pravděpodobně soupeř využil chybu Alexe a skvěle skóroval. Podle Šilhavého Alex nehral špatně, chyby se stávají.

V neděli tým zakončí přípravný program zápasem v Maďarsku. Šilhavý neví, jaký je zdravotní stav hráčů po dnešku, ale chtějí odehrát konfrontační zápas. Maďaři jsou ve velmi dobré formě a mají zajímavé výsledky, takže to nebude jednoduché utkání.