Češi se blížili spektakulární porážce, informují albánská média

Češi se blížili spektakulární porážce, informují albánská média

V posledním zápase skupiny E kvalifikace na Euro 2024 se domácí Česká republika utkala s Albánií. Zápas skončil remízou 1:1 a oběma týmům přinesl důležité body do tabulky.

Vedení si ve 56. minutě připsal Václav Černý, ale pouze deset minut poté vyrovnal Nedim Bajrami jedinou střelou hostů na branku. Češi si i přes tento výsledek udrželi vedoucí pozici v tabulce po čtvrtém kole, následováni Albánci a Polskem.

Albánie si remízou připsala důležitý bod a média ji za to ocenila. „Albánie slaví v Praze remízu, která může mít cenu vstupenky na Euro 2024,“ uvedla televizní a rozhlasová společnost Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) na svém webu. „Albánie předvedla první zázrak. Výsledkem 1:1 v Praze udělala další krok k postupu na evropský šampionát v Německu,“ doplnil list Koha Jone na adresu svěřenců trenéra Sylvinha.

Média také upozornila na nevyužité přečíslení tří na jednoho v závěru utkání. „Červenočerní už vyrovnávacím gólem zmrazili domácí tým, ale dokonce mu mohli připravit spektakulární porážku, kdyby Bajrami v 84. minutě zakončil parádní přihrávkou,“ upozornil RTSH. „Štěstí bylo na straně Čechů, protože jsme mohli získat tři body,“ přidal Koha Jone.

Albánští fotbalisté byli oceněni za to, že na Černého vedoucí gól reagovali Bajramiho výstavní dalekonosnou trefou. „Úsměv na českých tvářích nevydržel dlouho. Sylvinhova Albánie nám ukázala, že nezná slovo kapitulace. Nedim Bajrami vykouzlil drahokam, když pravačkou poslal míč do horního růžku a omráčil tým Čechy,“ napsal list Gazeta Sport Ekspres.

„Bajrami svým supergólem zažehnul červenou a černou party v Praze. Tisíce Albánců na stadionu vybuchly nadšením, když záložník svou fantastickou a chirurgicky přesnou střelou nedal českému brankáři šanci zasáhnout,“ dodal RTSH.

Remíza mezi Českou republikou a Albánií přinesla napětí a emocionální okamžiky na hřišti. Oběmu týmům přinesla důležité body do tabulky a ukázala, že kvalifikace na Euro 2024 je stále otevřená a plná překvapení.