Nevěděla jsem, co se děje: Rozhozené Muchové nepomohla k obratu ani pauza

Nevěděla jsem, co se děje: Rozhozené Muchové nepomohla k obratu ani pauza

Semifinále se vyvíjelo jasně v neprospěch české tenistky Karolíny Muchové. Prohrávala 4:6 a 0:1, když se na tribuně objevili ekologičtí aktivisté a jeden z nich se dokonce přilepil k podlaze. Hra se zastavila na 50 minut. Muchová nejdříve nevěděla, co se děje, ale poté si všimla přilepeného muže. Podobnou situaci už zažila na Wimbledonu, takže to pro ni nebylo nic nového.

Přestávku využila k drobnému odpočinku, ale pak zmizela stejně jako její soupeřka Coco Gauffová do vnitřních prostor stadionu a 50 minut se nehrálo. Chtěla se trochu vzpamatovat, aby se zápasem ještě něco udělala, ale marně. Snažila se najít něco pozitivního a bavila se s trenéry, ale to jí nestačilo na poražení Gauffové.

Problém byl ten, že Muchová byla od začátku rozhozená a nebyla ve své kůži jako v předchozích zápasech. Přiznala, že se necítila stoprocentně, což je nutné, abyste porazili někoho jako je Coco Gauffová. Gauffová se hýbala rychle a nutila Muchovou k úderům navíc, což jí dělalo potíže.

Závěrem druhé sady Muchová odvrátila pět mečbolů, což je pozitivní poznatek. Obvykle předvede to nejlepší, když se dostane do kritické situace, ale dnes to tak nebylo. I přes prohru v semifinále si Muchová bere tento zápas jako zkušenost a bude se snažit zlepšit ve svých budoucích vystoupeních.