Lídr MotoGP se vrátil do akce po pětidenní pauze, během které viděl, jak mu soupeř přejíždí nohu.

Lídr MotoGP se vrátil do akce po pětidenní pauze, během které viděl, jak mu soupeř přejíždí nohu.

Francesco Bagnaia, italský motocyklový závodník, zažil v nedělní Velké ceně Katalánska dramatickou nehodu. Ve druhé zatáčce byl doslova vyhozen ze sedla své motorky poté, co ho přejel jezdec Brad Binder na motocyklu KTM. Navíc mu těsně vedle hlavy proletěla motorka Jorge Martina z týmu Ducati.

Bagnaia vzpomíná na tento okamžik jako na nekonečný moment. Když přední kolo začne cukat, je jen krok od toho, aby se motorka úplně vymkla kontrole. Podobnou situaci zažívá prý Valentin Rossi často. Nejhorší byl pro něj dopad na zem, ale díky ochranným prvky na závodní kombinéze utrpěl jen modřiny na koleni.

Jezdec si uvědomoval, že je v nebezpečí, když slyšel a viděl všechny motorky kolem sebe. Viděl, jak mu KTM projíždí mezi nohama a doufal, že ho nikdo další nepřejede. Byla to pro něj velmi dramatická situace.

Bagnaia děkuje Martinovi a Binderovi za to, jak situaci zvládli. První přišli za ním a zajímali se, jestli je v pořádku. Jezdec sice skončil v sanitce a byl převezen do nemocnice, ale naštěstí se nepotvrdily obavy z vážného zranění. Už včera se vrátil na svou motorku Ducati a trénoval na okruhu v Misanu.

Má velkou modřinu na koleni, která sahá až k noze, a bude mít trochu problém s pohybem nohou. Musel změnit svůj styl jízdy v pravých zatáčkách. Misanu je pro něj důležitý závod, protože je to jeho domovský okruh. S týmem tvrdě pracovali a je na něj hrdý. Věří, že se každým dnem bude cítit lépe a lépe.

Bagnaia se v Misanu utkává s časem. Dosáhl dobrých časů na použitých pneumatikách a jeho jízdní tempo bylo neuvěřitelné. Bude to ale určitě těžké, ale nechce přemýšlet o závodech příliš dopředu. Chce zůstat klidný a užívat si každou chvíli na trati.

Ital vede celkové hodnocení o 50 bodů a na okruhu v Misanu je expertem. Pokud bude alespoň trochu fit, má velkou šanci udržet si slušný náskok.

Bagnaia se cítí skoro v pohodě, když sedí na své motorky Desmosedici. Misanu je jedna z jeho oblíbených tratí a síla a energie, kterou mu fanoušci dodávají, je neuvěřitelná. Okruh dobře zná a hodně na něm trénuje. Uvidíme, jak se mu povede v závodě.