Rumuni nahrazují Španěly a pravděpodobně litují. Od Irů utrpěli drtivou porážku.

Rumuni nahrazují Španěly a pravděpodobně litují. Od Irů utrpěli drtivou porážku.

Kapitán irské ragbyové reprezentace Johnny Sexton se po dlouhé pauze vrátil na hřiště a hned si připsal dvě pětky a celkem 24 bodů. Tímto výkonem pomohl svému týmu k vítězství v turnaji Šesti národů. Sexton, který naposledy nastoupil v březnu proti Anglii, musel vynechat několik zápasů kvůli zranění a disciplinárnímu trestu.

Sextonův návrat byl ještě výjimečnější díky tomu, že vyrovnal irský rekord v počtu bodů v jednom zápase mistrovství světa. Stejných 24 bodů zaznamenal David Humphreys proti Argentině v roce 1999. Navíc se Sexton stal nejproduktivnějším irským hráčem v historii světových šampionátů, když dosáhl na 102 body. Překonal tak dosavadního rekordmana Ronana O’Garu.

Sexton, který je nejstarším hráčem v historii irského týmu, se také přiblížil rekordu v celkovém počtu bodů za reprezentaci. O’Gara drží rekord s 1074 body, zatímco Sexton má na svém kontě již 1065 bodů.

Na mistrovství světa se letos představí rumunští ragbisté místo Španělů, kteří byli loni vyloučeni z turnaje kvůli neoprávněnému startu hráče na evropském šampionátu, který zároveň sloužil jako kvalifikace na MS.

Kromě Irska si bonusový bod za vítězství v zápase vysloužili také Italové, kteří porazili Namibii 52:8 a zaznamenali sedm pětek.