Valentová z Česka dosáhla finále US Open – další nadějná hvězda na obzoru

Valentová z Česka dosáhla finále US Open – další nadějná hvězda na obzoru

Finále juniorské dvouhry na tenisovém turnaji US Open v New Yorku mezi Američankou Huiovou a Češkou Valentovou bylo přerušeno hned na začátku prvního setu kvůli nepříznivému počasí. Po návratu na kurt se Valentové nedařilo a ztratila úvodní sadu za 47 minut. Ve druhém setu se situace nezdála být pro Valentovou lepší, když prohrávala 0:4 a 1:5. Přesto se česká tenistka dokázala vrátit do hry. Vyhrála tři hry po sobě, snížila na 4:5 a odvrátila šest mečbolů. Nakonec však Huiová při svém servisu využila sedmou možnost na ukončení zápasu.

Valentová doplatila na 37 nevynucených chyb, zatímco její soupeřka jich měla ještě o tři více. Tento duel byl pro Valentovou zklamáním, ale i přesto se jednalo o úspěch, že se dostala až do finále.

Vedle Valentové se v minulosti na juniorském turnaji US Open radovali také čeští tenisté. V roce 2006 zde titul získal Dušan Lojda a před čtyřmi lety uspěl Jonáš Forejtek.

Tenisový turnaj US Open je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě. Koná se v New Yorku na tvrdém povrchu a jeho celková dotace činí 65 milionů dolarů.