Výkonnost moldavských fotbalistů na Faerských ostrovech jim umožnila dosáhnout na český tým.

Výkonnost moldavských fotbalistů na Faerských ostrovech jim umožnila dosáhnout na český tým.

Moldavsko pokračuje ve svém úspěšném tažení v kvalifikaci na Mistrovství Evropy 2024 ve fotbale. Po vítězství nad Polskem v červnu si Moldavsko připsalo další výhru, tentokrát nad Faerskými ostrovy. Jedinou branku zápasu vstřelil kapitán Rata v 53. minutě. Faerské ostrovy tak prohrály poprvé ve čtvrtém vzájemném duelu a zůstaly ve skupině poslední s jediným bodem.

Dánsko, které se nachází o bod před dnešním soupeřem Kazachstánem, si také připsalo další výhru. Tentokrát zdolalo Finsko v severském derby. O jedinou branku zápasu se postaral Højbjerg v 86. minutě. Dánsko se tak udrželo na prvním místě ve skupině H.

Skupina H je nezvykle vyrovnaná a může se ještě více zkomplikovat po večerním zápase mezi San Marinem a Slovinskem. Pokud Slovinci splní roli favorita a zvítězí, dotáhnou se bodově na Dánsko.

Ve skupině E Moldavsko poskočilo na druhé místo po výhře nad Faerskými ostrovy. Česko se nachází na prvním místě s osmi body, stejně jako Moldavsko, ale s lepší skóre. Albánie je na třetím místě se sedmi body a Polsko na čtvrtém místě se šesti body. Faerské ostrovy jsou na posledním místě s jedním bodem.

V skupině G se Černá Hora radovala z vítězství nad Bulharskem. Branky vstřelili Savić a Jovetić, zatímco za Bulharsko skóroval Borukov. Maďarsko se nachází na prvním místě se 10 body, Černá Hora na druhém místě se 8 body, Srbsko na třetím místě se 7 body, Litva na čtvrtém místě se 2 body a Bulharsko na pátém místě také se 2 body.

Kvalifikace na Mistrovství Evropy 2024 ve fotbale pokračuje a skupiny se stále vyvíjejí. Zatím je těžké předpovědět, které týmy postoupí na turnaj, ale jedno je jisté – Moldavsko a Dánsko jsou ve svých skupinách ve velmi dobré pozici a mají velkou šanci na postup.