Djokoviče Medveděv vyhání, ale jeho popis osobnosti dojímá.

Djokoviče Medveděv vyhání, ale jeho popis osobnosti dojímá.

Novak Djokovič vyrovnal rekord Margaret Courtové a získal svůj čtyřiadvacátý grandslamový titul. Tímto výkonem se stal nejen nejlepším tenistou všech dob, ale také nejlepším sportovcem historie. Jeho kombinace techniky, fyzičky, atletičnosti, vytrvalosti, mentální odolnosti, taktické vytříbenosti a dlouhověkosti nemá obdoby. Djokovič je považován za extrémně perfekcionistického hráče, který se neustále rozvíjí a vede zdravý životní styl. Jeho konzistence na všech površích a proti novým a talentovaným hráčům je úžasná a neuvěřitelná. Mnozí odborníci se shodují na tom, že Djokovič je schopen vyhrát ještě tři nebo čtyři grandslamy. Jeho mysl je neskutečně silná a dokáže cokoli.

Djokovičova dominance na tenisovém poli je obdivuhodná. V průběhu své kariéry hrál 72 grandslamů, z nichž se do finále dostal v polovině případů a vyhrál téměř třetinu z nich. Tento výkon je prostě absurdní. Jeho soupeři se ho obávají a respektují jeho schopnosti.

I když není Djokovič tolik milován a obdivován jako jeho konkurenti Rafael Nadal a Roger Federer, jeho osobnost mimo kurt je velmi milá a štědrá. Mladí tenisté, jako například Jiří Lehečka a Jakub Menšík, hovoří o jeho přátelském chování mimo kurt. Djokovič je normální člověk, který je ochoten pomoci a podporovat mladé talenty.

Djokovič je momentálně světovou jedničkou a v Austrálii bude největším favoritem na zisk svého 25. grandslamového titulu. Jeho úspěchy na tenisovém poli jsou neuvěřitelné a jeho jméno se zapsalo do historie tenisu.